Szökéséről blogol az it-milliárdos

hn McAfee, a McAfee amerikai vírusírtócég vezetője
Vágólapra másolva!
Blogot indított a biztonsági szoftvereiről ismert McAfee cég alapítója, aki egy gyilkossági üggyel kapcsolatban menekül egy közép-amerikai ország hatóságai elől.
Vágólapra másolva!

A múlt heti első sajtóhírek szerint John McAfee-t, a biztonsági cég visszavonult, milliárdos alapítóját gyilkosság vádjával körözték a Belize-i hatóságok. Később azonban kiderült, hogy a közép-amerikai ország rendőrsége szomszédjának és haragosának lelövése miatt csak ki akarja hallgatni a McAfee-t.

A Wired amerikai technológiai magazinnak a szökésben lévő John McAfee úgy nyilatkozott, hogy azért bújkál mégis a Mexikóval határos kis ország rendőrsége elől, mert azt gyanítja, nem biztos, hogy túlélne egy kihallgatást, mivel az egyik helyi miniszter nem kedveli őt.

A hatóságok elől továbbra is Belize-ben bújkáló it-milliárdos a hétvégén saját blogot is indított a www.whoismcafee.com címen, ahol folyamatosan friss információkat közöl magáról. Legutolsó blogbejegyzése szerint McAfee számos posztot megírt előre, így internetes naplója akkor is automatikusan frissülni fog, ha a hatóságok időközben elfognák. Egy korábbi bejegyzésében arra is kitért, hogy csupán a Wired fotósának kedvéért pózolt félmeztelenül, egy sörétes puskával a kezében, ezt utólag már nem tartja jó döntésnek.

McAfee telefonon az ABC News amerikai hírcsatornának elmondta, hogy jófiúnak, és minden ellene felhozott vádpontban ártatlannak vallja magát. Az it-milliárdos blogja szerint szomszédja meggyilkolását követően a Belize-i hatóságok az összes, hozzá közel álló személyt, így bejárónőjét, testőrét, testőrének feleségét, illetve egy taxisofőr barátját is letartóztatták. Dean Barrow, az ország miniszterelnöke nyilvánosan arra kérte a milliárdost, hogy adja fel magát, és segítse a rendőrség munkáját azzal, hogy hagyja kihallgatni magát.