A mozinál is jobb az új projektor

Vágólapra másolva!
A full-HD-nál is sokkal nagyobb, de még egy tipikus mozi vetítőgépénél is részletesebb képet biztosít a JVC új projektora, bár óriásfelbontású filmeket még nem könnyű beszerezni hozzá.
Vágólapra másolva!

A szórakoztatóipar már jó ideje igyekszik minél nagyobb felbontású eszközökkel elárasztani a piacot, olykor egymásra ígérve, ennek a harcnak egyik jó példája a JVC új terméke. Habár nem valódi 8K felbontású, mégis akként reklámozzák a JVC legújabb projektorát, ami azonban még így is hihetetlenül jó képminőséget nyújt. A jelenleg full-HD-ként emlegetett felbontás mellett már érkeznek az első Ultra HD tévék és projektorok, de a japán gyártó új készüléke még ennél is nagyobb képrészletességet ígér..

Nem a formatervezéssel arat JVC Press


A JVC trükkje abban áll, hogy két különálló 4K-s, azaz 4096x2400 pixeles felbontású mozgóképet vetít egymásra váltakozva, egy pixelnyi csúsztatással 120Hz-es frekvencián, becsapva a szemet. A készülék ugyan csak 4K felbontású filmeket tud vetíteni, ami egyelőre nem nagy veszteség, hiszen még nem állnak rendelkezésre tömegesen a 8192x4320-as tartalmak. A

Az egyelőre prototípusként létező, de várhatóan még idén piacra kerülő a projektor ára elképesztően magas, mintegy 62 millió forintnak felel meg az előzetes becslések szerint, ráadásul ez még nem tartalmaz minden szükséges kiegészítőt, így a lencsét sem. A JVC termékét ezért inkább múzeumok és planetáriumok tudnák hasznosítani, az otthoni felhasználás még valószínűleg évekig várat magára.