Hat másodperc a fogmosás a szuperkefével

Blizzident, 3D nyomtatóval készült fogkefe, szuperfogkefe
Vágólapra másolva!
Mindössze néhány másodperc kell a 3D nyomtatóval készült fogkefének, hogy megtisztítsa a fogainkat.
Vágólapra másolva!

Személyre szabottan készítik a legújabb fogkefét, amellyel mindössze 6 másodperc egy tökéletes fogmosás. A 3D nyomtatóval készített, Blizzident nevű fogkefe merőben eltér a hagyományos fogkeféktől, ugyanis sokkal inkább egy szőrös foglenyomatnak tűnik.

A Blizzidentet fogászati röntgenfelvételek alapján készítik, és gyártói szerint nagy előnye, hogy a benne lévő sörték a fogak legapróbb mélyedéseit, valamint a fogíny környékét is alaposan megtisztítják. Használata egyszerű, az ember csak beteszi a szájába, és 10-15 alkalommal ráharap.

A Blizzident működése

Egy alapos fogmosáshoz egy hagyományos fogkefével 4-5 percre van szükség, ehhez képest a Blizzident sokkal hatékonyabb és gyorsabb munkát végez. Előállítása sztereolitográfiás eljárással történik, és olyan anyagból készül, mint a beültethető orvosi műszerek.

A Blizzident nem olcsó, az első darab 299 euróba (kb. 90 ezer forintba) kerül. A gyártó az évenkénti cserét javasolja, mert a rövidebb használat miatt a sörték lassabban használódnak el, mint a hagyományos fogkefékben.

Kedveli az extrém találmányokat? Kövesse a Techbázist a Facebookon is!