Vágólapra másolva!
Kamerával felszerelt oktokoptert mutatott be a golfversenyek közvetítésére szakosodott Golf Channel, amely a következő PGA Tourról már a high-tech berendezéssel tudósít majd.
Vágólapra másolva!

Míg az amerikai törvényhozás arról vitázik hogyan és mire lehet használni az ország belterületén a különböző pilótanélküli gépeket, a magánszektor már használatba is vette azokat. A floridai Orlandóban tűnt fel először a golfpályák felett az az oktokopter, amelyet a versenyeket közvetítő Golf Channel tesztel. A csatorna egyelőre egy nem nyilvános versenyen vetette be először a gépet, ami a tervek szerint a neves PGA Touron debütál élesben.


szólj hozzá: Golf Channel Drone


A drónról először a verseny egyik szponzora közölt képet Twitteren, amit követett egy rövid videó is. A nyolc rotorral szerelt gép egy HD kamerát cipel magával a játékosok felett repkedve. A felvétel tanulsága szerint a gép meglehetősen hangos, így kérdéses milyen sikere lesz a versenyeken, ahol még a közvetítők is csak suttogva beszélnek a mikrofonba. A drón felépítésében és kialakításában hasonlít a magyar fejlesztők által készített oktokopterhez, ami szintén egy kamerát mozgatott a levegőben.