Csak jövőre érkezhet a retinás iPad Mini

Vágólapra másolva!
Egy amerikai elemzőcég információi szerint csak a jövő év elején érkezik meg az Apple kisebbik táblagépének nagyfelbontású képernyővel szerelt változata.
Vágólapra másolva!

A NPD DisplaySearch cég elemzője, Richard Shim információi szerint az elkövetkezendő hónapokban két új változatot is piacra fog dobni az Apple az iPad Miniből. Ezek egyike ugyan már a harmadik negyedévben elérhető lesz, igazi újdonságot csak a jövő év elején érkező, Retina képernyős modell ínál majd. Ennek megjelenése 2014 első negyedévében várható, bár ez még a szakértők szerint is változhat - adta hírül az Apple Insider hírblog.

Ez a modell nem csak jobb minőségű képernyőt, hanem nagyobb teljesítményű processzort is tartalmazni fog. A még idén megérkező, ráncfelvarrott iPad Mini képességeiről egyelőre még nem hivatalos információ sincs. Az elemző szerint az Apple számára az igazi kihívás az lesz, hogy a jelenleg, kedvező áron tudja majd kínálni a Retina képernyős iPad Minit is. A nagyfelbontású képernyő ugyanis jóval drágább a jelenlegi modell teljesen átlagos, sőt, inkább elavultnak számító kijelzőjénél.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A tavaly bemutatott, 7,9 colos képernyővel szerelt iPad Mini egyébként nagyon népszerű a vásárlók körében, mivel kényelmesebben lehet hurcolni nagytestvérénél. Gyakorlatilag képernyőjének minősége számít a készülék legnagyobb gyengéjének.