Miniváltozat érkezik a Samsung csúcsmobiljából

Samsung Galaxy S4 mini,
Vágólapra másolva!
Kisebb és olcsóbb változatot dob piacra a Samsung a Galaxy S4-ből: a miniváltozat gyors processzort kap, és 4G-s, valamint dupla SIM-kártyás verzió is készül belőle, képernyője azonban jóval gyengébb minőségű lesz nagytestvérénél.
Vágólapra másolva!

A cég már az előző csúcsmobil, a Galaxy S3-ból is adott ki kisebb változatot, így a tavasszal megjelent S4 esetében is lehetett erre számítani. Míg az S4-es modell egy ötcolos, 1920x1080 pixel felbontású kijelzővel van szerelve, a csütörtökön bejelentett miniváltozatában csak 4.3 colos AMOLED képernyő működik 960x540 pixeles felbontással.

A képminőséget leszámítva a kistestvér is egy elég jól felszerelt készülék marad: belsejében 1,7 gigahertzes, kétmagos lapka dolgozik, memóriából pedig másfél gigabájt került bele. Adatok tárolására 8 gigabájtos háttértár került a telefonba, ez azonban microSD-kártyákkal kibővíthető.

Forrás: Samsung

Az S4 Mini kamerája 8 megapixeles fotókat tud rögzíteni, videós képességei egyelőre nem ismertek, ám a panorámaképes funkció ebből a telefonból kimarad. Akkumulátora 1900 milliamperes kapacitású, ami ugyancsak elég jónak mondható.

Forrás: Samsung

Az S4 Miniből több változat is készül, elérhető lesz 4G-s változatban, és lassabb, HSPA+ mobilinternetet támogató változatban, illetve két SIM-kártyát fogadni képes kiadásban is. A készülék árát csak június 20-án, a telefon hivatalos premierjén fogják bejelenteni.