Vágólapra másolva!
A Windows 8 javított verziója ingyen letölthető lesz, és néhány újdonságot kínál a tavaly megjelent elődjéhez képest.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows 8.1-es verziója október 18-án lesz elérhető világszerte. A Windows 8 használhatóságát javító frissítést a meglévő rendszerekre ingyen lehet majd telepíteni, de a karácsonyra boltokba kerülő új számítógépek és táblagépek eleve az új verzióval lesznek megvehetők az októberi premiert követően.

A Windows 8.1-es verziójáról korábbi két cikkünkben már minden hasznos tudnivalót összegyűjtöttünk a béta verziójának tesztelése alapján. A Microsoft a 8.1-es verzió megjelenésétől reméli azt, hogy a nem túl jól fogyó Windows 8-as számítógépek eladásai új erőre kapnak.

Az új kiadás egyik újítása, hogy a 8.1-es verzió már 7-8 colos táblagépeken is futtatható lesz, korábban a windowsos modellekből csak a nagyobb, tízcolos, leginkább laptop és táblagép hibridjének tekinthető típusok voltak elérhetők, amelyek azonban elég nehezek, nagyok és drágák, bár teljes értékű PC-ként is helytállnak.

Néhány új funkció került a 8.1-es verzióba Forrás: Microsoft

A Windows 8.1-es verziójában a sokak által hiányolt régi Start menü ugyan nem, de egy ahhoz hasonló gomb visszakerült az Asztalra, a feltelepített programok csempéi pedig többé nem szemetelik ki az érintőképernyőkre optimalizált nyitóképernyőt, ahová manuálisan kell elhelyezni a gyorsindító ikonokat.

Esztétikai újítás, hogy a nyitóképernyő háttere már animált is lehet, a zárolt képernyőn pedig a saját fotók váltják egymást. A frissítés telepítése után kényelmesebben böngészhető a Windows Áruház appbolt, a rendszerbeállítások zömét pedig az új, érintésre optimalizált felületről is el lehet érni. Az új verzióban javították a több monitor kezelésének lehetőségét, bekerült a 3D-nyomtatás támogatása, a rendszerigény pedig a Windows 8-éval azonos.