Már gyűrűből is elkészült az okos

Smarty Ring, okosgyűrű
Vágólapra másolva!
Már ékszerek is jelezhetik, ha hívásunk, vagy üzenetünk érkezett a mobilon.
Vágólapra másolva!

A háztartási és egyéb elektronikai eszközök okosítása után a következő logikus lépés az ékszerek átalakítása, legalábbis az okosgyűrű kitalálói szerint. A Smarty Ring néven fejlesztett eszközt az okosórákhoz hasonlóan egy telefonnal kell összekötni, aminek kiegészítőjeként szolgál. A gyűrű segítségével távirányíthatóak a telefon bizonyos funkciói, így lehet hívást fogadni, kezdeményezni vagy éppen zenét léptetni, anélkül, hogy a készüléket elő kellene venni.

Ujjunkon az életünk Forrás: Smarty Ring


A gyűrű ezek mellett figyelmeztet az SMS-ekre, e-mailekre, de facebookos vagy twitteres megkereséseket is tud jelezni. Offline üzemmódban aa Smarty Ring egyszerű óraként működik, de ébresztő és stopper funkció is található benne. Az eszköz olyan iOS és Android készülékekkel kompatibilis, amelyek már 4.0-ás Bluetooth kapcsolattal rendelkeznek, a gyűrűt mobiltelefonos alkalmazásokkal lehet beállítani. A távirányításon kívül még helyzetjelzőként is működik, ha a felhasználó harminc méternél jobban eltávolodik telefonjától.

Maga a gyűrű rozsdamentes acélból készül, a kiejlző pedig ledes, egyelőre kék és zöld színekben létezik. A Smarty Ring egy töltéssel egy napig képes működni, tölteni pedig vezetékmentesen, egy indukciós töltőfelület segítségével lehet, akárcsak a legújabb telefonokat. Az eszköz - ahogyan az okosórák legtöbbje is - teljesen vízálló, a fejlesztők szerint nyugodtan lehet benne akár úszni is, ennek hátránya természetesen, hogy az akumulátor házilag nem cserélhető. Utóbbi három év használatot bír és a gyártó egy ingyenes cserét is ad ajándékba az első vásárlóknak. Smarty Ring fejlesztői még adományokat gyűjtenek az Indiegogón, terveik szerint az első példányokat jövő áprilisban kapják meg a támogatók.