Csak kéthetente kell tölteni az új okosmobilt

onyx inkphone
Vágólapra másolva!
Az Inkphone-t az e-könyv olvasókhoz hasonló kijelzővel szerelik, amely alig meríti a telefont.
Vágólapra másolva!

Ha valakit nem zavar, hogy csak fekete-fehérben tud megjeleníteni képeket, nincs kamerája, videókat pedig le sem lehet játszani rajta, a lengyel forgalmazó partnerrel rendelkező kínai Onyx cég új okostelefonja lehet az ideális választás a számára. A telefon gyártója eddig (Magyarországon is kapható) e-könyv olvasókat gyártott, a hannoveri CeBIT-en azonban már kiállította a telefon prototípusát.

Az InkPhone leginkább a barcelonai Mobil Világkongresszuson az Origo által is kipróbált orosz YotaPhone-ra hasonlít, ám attól eltérően ezt a készüléket egyáltalán nem szerelik fel hagyományos, színes LCD-vel. Az Onyx InkPhone-ján kizárólag egy darab 4,3 colos méretű, 800x480 pixel felbontású monokróm e-tinta képernyő kapott helyet, amelynek működtetése során csak a képpontok megváltoztatása igényel energiát, a képek megjelenése önmagában nem. A felületén érintésérzékeny panelt is elhelyeztek, a karcolásoktól pedig Gorilla üveg védi.

Az Onyx InkPhone-jával nem kell aggódni a lemerülés miatt Forrás: Onxy

A lengyel fejlesztésű mobil egy módosított Android 2.3-as szoftvert futtat (amelyben nem érhető el a Play), hardveréről annyit tudni, hogy egy olcsó, 1 gigahertzes Rockchip processzor, és csak fél gigabájt memória szolgálja a rendszert. Bár a telefont egy nem túl nagy, mindössze 1800 milliamperórás akkumulátorral szerelik, több mint kéthetes üzemre képes takarékos képernyőjének köszönhetően.

Kialakítása miatt az InkPhone egyben e-könyv olvasóként is használható, alapból támogat minden fontos formátumot, így az .epub, a .pdf és a .mobi fájlokat is megnyitja. Megjelenése áprilisban várható elsőként a lengyel és német piacokon, 45 ezer forint körüli áron.