Már rendelhető a lebegő hangszóró

Lebegő hangszórók
Lebegő hangszórók
Vágólapra másolva!
Szebben szól a zene, ha a hangszóró lebeg a talapzata felett. Mobilkihangosító még sosem volt ilyen látványos.
Vágólapra másolva!

A Om One nevű hangszóró a tervek szerint jövőre lesz megvásárolható, miután fejlesztői sikeresen összekalapozták a gyártáshoz szükséges mintegy 31 millió forintnak megfelelő összeget.

Miért jó, ha lebeg a hangszóró?

Az Om One különlegessége, hogy az akkumulátorról működő, gömb alakú hangszórót elektromágnes lebegteti és forgatja használat közben a talapzata felett. A Verge-nek a fejlesztők elmondták, hogy ezzel a módszerrel jelentősen javítani tudták a hangzást anélkül, hogy ehhez az eszköz méreteit vagy tömegét kellett volna növelni.



Bár a sztereó gömbhangszóró mindössze 3 wattos teljesítményű, a lebegő kialakításnak köszönhetően egy tízwattoséval azonos minőséget tud biztosítani. Ezt azonban csak a fejlesztő Om Audio cég munkatársai állítják, a Verge hírportál munkatársai szerint a lebegő hangfal nagyjából ugyanolyan hangzást biztosít, mint bármely más, hagyományos Bluetooth-hangszóró.

Önmagában is szól a gömb

Nem kell feltétlenül a talapzat felett lebegnie, a gömb asztalra vagy földre téve hagyományos Bluetooth-hangszóróként is működőképes, bár ez esetben valamelyest romlik a hangzása. A gömbhangfalba egyébként mikrofont is beépítettek, így konferenciahívásra is alkalmas.

Az Om One hangszóró Forrás: Om Audio

Egy töltéssel a hangfal lebegő része 15 órán át képes hangot szolgáltatni, a feltöltés USB-kábellel történhet. A fejlesztők honlapján nettó 180 dollárért már előrendelhető a hangszóró, a jövőre megjelenő végleges változat 200 dollárba, vagyis közel 50 ezer forintba fog kerülni, és a fekete mellett fehér és diszkógömb-mintázatú kivitelben lehet majd megvenni.

Az Om One hangszóró Forrás: Om Audio