Google Glasst kap a dubaji rendőrség

google glass dubai
Google Glasst kezdtek használni a dubai rendőrök
Vágólapra másolva!
A szuperautók mellé intelligens szemüveget kapnak a rendőrök az Egyesült Arab Emirátus legnépesebb városában. A válság aligha érintette meg Dubajt.
Vágólapra másolva!

Ha a világ összes rendőre olyan felszereléssel bírna, mint a dubaji kapitányság, úgy kéne visszafogni a jelentkezőket: minden gyerek rendőr szeretne lenni. Nem elég, hogy a leggyorsabb és legerősebb szuperautókkal: átalakított Bugatti Veyronnal és 350 ezer dolláros Lamborghini Aventadorral (Magyarországon több mint 90 millió forintért kapható) furikáznak és üldözik a bűnt, a Reuters úgy tudja: hamarosan Google Glass-szal szerelik fel őket.

A beruházás célja, hogy az intelligens szemüveggel be tudják azonosítani a bűnözőket, egy arcfelismerő szoftvert kötnek össze a rendőrség adatbázisával. Eközben pedig a kezük szabadon marad, így ha baj van, elő tudják kapni a fegyvert.

A dubaji közlekedési rendőrök már megkezdték a Google Glass tesztelését, a járművekről készített fotókat azonnal tudják továbbítani a központba, ahogy azt is megtudhatják, a sofőr vagy a kocsi szerepel-e a nyilvántartásban.