Licorice lesz az új Android neve?

Vágólapra másolva!
Már legalább négy variáció van arra, hogy a Google új mobilszoftverének nevében mit is takar az L betű.
Vágólapra másolva!

Elszólta magát Giovanni Calabrese, a Google nagyvállalatnak dolgozó konstruktőr, aki általában az utolsó simításokat szokta végezni egy új mobilszoftverek kinézetén. Ugyan elég rejtélyes bejegyzést írt a Google+ közösségi oldalon, az mégis arra utal, hogy a következő napokban megjelenő operációs rendszer neve Android Licorice lesz.

Korábban már több név is felmerült arra, mit is takar az L betű a szoftver nevében: a Lollipop, a Lion és a Lemon Meringue Pie is a listán szerepel. A Google mindig nagyon titokzatos az új operációs nevével kapcsolatban, állítólag még a belső levezelezésben, kódolásban is szándékosan más nevet használnak a szoftverre, hogy ne okozzon felfordulást, ha mégis kiszivárog idő előtt. Így történt ez tavaly is, amikor a sajtó meg volt róla győződve, hogy az Android 4.4 a Key Lime Pie nevet viseli, míg meg nem jelent a jelenleg már ismert KitKat.

Az Apple már csütörtökön megtartja második nagy őszi bemutatóját, a Google még nem közölt hivatalos adatot ezzel kapcsolatban, de sajtóinformációk szerint akár egy napon is lehet a két cégóriás rendezvénye.

Szavazzon!

Ön szerint mi lesz az új Android (5.0) neve?