Jó áron kapható a vízálló okosóra

sony smartwatch 3
Vízálló a Sony SmartWatch 3, így akár úszhatunk is vele
Vágólapra másolva!
A Sony vízálló okosórája elérhetővé vált a Google Play online áruházban. A magyaroknak még várniuk kell kicsit a hazai megjelenésre.
Vágólapra másolva!

A Sony első Android Wear operációs rendszert futtató okosórája, a SmartWatch 3 immár megvásárolható a Google Play online boltban (persze Magyarországon még várni kell, mire itt is elérhető lesz). A hordható okoskütyü ára 250 dollár, azaz kicsit több mint 60 ezer forint lesz - így akár az ugyanezen áron kapható, kerek kijelzős Moto 360 okosórával is felveheti a versenyt.

Magyarországon még nem elérhető az okosóra a Google Play-ben Forrás: Origo

A Sonynak ugyan szögletes a kijelzője, viszont beépített wifi-, bluetooth-, GPS- és érintés alapú fizetést biztosító NFC-támogatással rendelkezik, ami ritka az okosórák körében. A szerkezet ráadásul por- és vízálló (IP68), amellyel még inkább hasznossá válik akár kinti sportoláshoz (esőben futás, úszás) akár az élettani adatok folyamatos követéséhez (zuhanyzás közben sem kell levenni).

Vízálló a Sony SmartWatch 3, így akár úszhatunk is vele Forrás: Sony

A SmartWatch 3-at a berlini IFA-kiállításon mutatták be: 1,6 colos, 320x320 pixel felbontású kijelzővel, 1,2 gigahertzes processzorral, 512 megabájt memóriával és 4 gigabájtos háttértárral látták el. Akkumulátora kicsit nagyobb, mint az említett Moto 360-é, 420 milliamperóra. A színes kijelző miatt szinte minden nap töltésre szorul, viszont cserébe különböző appokat is tud futtatni.

Kétféle színben kapható az okosóra Forrás: Sony