A YouTube lekevert egyet a Konaminak

youtube video megosztás google
Vágólapra másolva!
Egy japán játékkiadó jogsértőnek talált tartalmat szeretett volna eltávolítani a YouTube-ról, de a videomegosztó közbeszólt. A felhasználók így premier plánban követhetik végig, hogy romlott meg a Konami és egy fejlesztő viszonya.
Vágólapra másolva!

A Konami nevű játékkiadó jogsértőnek jelölt egy videót a YouTube-on, amely szinte azonnal elérhetetlenné is vált. A felvétel készítő fiatalember fellebbezett, a videomegosztó stábja pedig rekordgyorsasággal tette újra elérhetővé a szóban forgó anyagot.

Mi több, figyelmeztette a Konamit az igazságos és jogos tartalomhasználatra (fair use). Ennyire sebesen talán sosem jártak el egy felhasználó érdekében.

George Weidman videóját hivatalosan azért nehezményezte a Konami, mert a férfi engedély nélkül használt fel az egyik játék 29 másodperces jelenetét. Sokan viszont úgy vélik, az verte ki a biztosítékot a japán kiadónál, hogy Weidman névtelen forrásból származó céges információkat szerzett meg egy viszonylag friss botránnyal kapcsolatban.

A YouTube most gyors volt

A YouTube szerzői jogvédő rendszere az esetek többségében azonnal letiltja a jelentett felvételeket. A felhasználóknak ugyan van ugyan lehetőségük fellebbezni a döntés ellen, ez a folyamat azonban el szokott húzódni. Ezért is meglepő, hogy

a YouTube most alig pár nap alatt döntött.

A videó nézettségének ráadásul láthatóan jót tett a törlés körüli mizéria: már több mint 340 ezer felhasználó tekintette meg a Konami, és a játékkészítő Kodzsima Hideo kapcsolatának megromlásáról szóló, nyolcperces anyagot.