A legnagyobb cégek is kint lesznek a Pride-on

budapest pride
A Hungarian participant holds a rainbow flag during the Gay Pride parade in downtown of Budapest on July 7, 2012. Some 3,000 people took part Saturday in Budapest's Gay Pride parade, which went off without incident despite fears of disruption by far-right protesters. AFP PHOTO / PETER KOHALMI
Vágólapra másolva!
Egyre több cég és szervezet vonul a Budapest Pride-on. A rendezvényre számos előadó készül egyedi produkcióval.
Vágólapra másolva!

Több mint száz cég és szervezet vonul a Budapest Pride-on a "Nyitottak vagyunk" kezdeményezés nyomán. A program elindítói a Google, az Espell és a Prezi, de közös kamionnal ott lesz több tucat magyarországi vállalkozás és szervezet, például a BPG, a GE, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley és a Ustream is.

Magyarországon gyakori a hátrányos megkülönböztetés

A cégek és a szervezetek nyitottság melletti kiállásának ad aktualitást a Gemius kutatása, ymelyből kiderül, hogy a hazai dolgozók 52 százaléka találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel a munkahelyén. Ez európai viszonylatban rossznak számít, Nyugat-Európában az átlag körülbelül 35 százalék.
A munkahelyeken leginkább elutasított csoportok elsősorban a romák és az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) emberek.

A Kistehén zenekar egy minikoncerttel várja a Pride-ra érkezőket a "Nyitottak vagyunk" kamionjánál: itt adják majd elő elsőként a Szerelmes vagyok című slágerük LMBTQ változatát is.

A fellépők mindegyike egy saját dal LMBTQ változatával is készül a rendezvényre, így jelen lesz Péterfy Bori és a Pluto, a GypsyRobot, a The Biebers és a PaDöDő slágereinek Pride-ra írt verziója is.

A Nyitottak vagyunk programjának élő közvetítését július 11-én szombaton 15:30-tól mindenki szabadon követheti online, a hivatalos honlapon és a YouTube-on egyaránt.