Megirigyelte az Instagramot a Twitter

twitter madár kék
Beépül a Twitter a Google-be
Vágólapra másolva!
Gazdagabb képi élményt ígér a Twitter új frissítése: az oldal többé nem vágja le a fotók tetejét, és alját a hírfolyamban, illetve nagyobb méretben jeleníti meg azokat.
Vágólapra másolva!

Nagyobb, vágatlan képekkel próbál látványosabbá válni a Twitter. A cég bejelentette, hogy a hírfolyamban megjelenő fotók az eddiginél nagyobb méretet kapnak, illetve teljes egészében látszódni fognak.

Eddig a képek egy téglalap formában jelentek meg a falon, ami azzal járt, hogy

a kilógó részek nem látszódtak.

Állóképek esetén például csak a kép közepét lehetett látni.

Az oldal szebben rendezi mostantól a csoportosan feltöltött képeket is. Ezeket egy tweeten belül láthatjuk, egymás mellé rakott csempékként. Az új elrendezés látványosan kiemel egy fő képet, míg a többi mellette jelenik meg.

Bár az újítást hivatalosan már bejelentette a cég, még nem mindenki számára vált elérhetővé a frissítés, azt fokozatosan vezetik be.

Most már jobban láthatjuk, hogy mi van a képen. Forrás: Twitter.com

Hasonló funkciót vezetett be pár napja a Facebook is a képekből összeállítható kollázsokkal. Ha ugyanazon napon több fényképet készítünk egy helyszínen, az alkalmazás automatikusan egy csoportba rendezi őket, és így jelennek meg fotóink között.

Ez egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető az iPhone-felhasználók számára, de jövő év elején érkezik Androidra is.