Az Apple vezére beintett a konkurenciának

Tim Cook örül az iPhone 6-nak
Vágólapra másolva!
Túl sok adatot gyűjtenek a felhasználókról a konkurens techcégek az Apple vezetője szerint. Tim Cook állítja, hogy az Apple kivétel.
Vágólapra másolva!

Tim Cook azzal vádolta a konkurens techcégeket, hogy azok túl sok adatot gyűjtenek a felhasználókról, és anyagi célzattal használják fel azokat.

Bár nem nevezte meg őket, de minden bizonnyal a Facebookra és a Google-re célzott. Kijelentette továbbá, hogy az Apple-nél nem értenek egyet az adatgyűjtő filozófiával.

Mindent tudnak rólunk

Cook azt üzente a szilíciumvölgyi cégeknek, hogy a legnagyobbjaik

a felhasználók személyes információit használva híztak óriásivá.

De az amerikai kormányt sem kímélte: szerinte a washingtoni vezetés "megpróbálja aláaknázni" a telefonos titoktartási eljárások terjedését.

A cégvezér arra célzott, hogy a kormány nem szeretné, ha az Apple és a Google olyan titkosítást használna a mobilkészülékeken, melyen a nyomozati szervek sem jutnak át. Arra kérték a cégeket, hogy építsenek be kiskapukat a szoftvereikbe, hogy szükség esetén átvilágíthatók legyenek a telefonok.

mondta.

Nincs rá bizonyíték

Cook kirohanását a szakértők szkeptikusan fogadták. Dr. Richard Tynan biztonsági szakértő elmondta, hogy az Apple vezetője anélkül mutogat ujjal a konkurenciára, hogy bizonyítani tudná az állításait.