Feltörte Madonna gépét, rács mögé került

madonna énekes album dal szám
Vágólapra másolva!
Madonna több, megjelenés előtt álló dalát kiszivárogtatta az a hacker, akit most az izraeli rendőrség fogott el.
Vágólapra másolva!

Elfogták azt a férfit, aki az elmúlt hetekben több nemzetközi sztár számítógépét feltörte és onnan személyes adatokat, így bemutatásra váró albumokat szerzett meg, majd töltött fel az internetre. A dalokat persze nem ingyenesen, hanem magas díj fejében lehetett letölteni.

A 39 éves izraeli állampolgárt szerdán vették őrizetbe a hatóságok Tel-Avivban, egy hónapos nyomozást követően. Az elkövető Madonna gépét is feltörte, és onnan a Rebel Heart megjelenés előtt álló albumáról lopott el és szivárogtatott ki dalokat, közölte a nyomozást vezető Yahav 433, az izraeli rendőrség kötelékébe tartozó, az FBI-hoz hasonló egység.

Madonna a "művészet meggyalázásának" és a "terrorizmusnak" nevezte a történteket. A szivárogtatás hatására karácsonykor ingyen elérhetővé tett az iTuneson hat számot az új albumról.

Tévéműsorban szerepelt a férfi

Ugyan a férfi személyazonosságáról nem közöltek semmit, a Ynetnews és az izraeli sajtó úgy tudja, korábban látható volt a tévé képernyőkön, az egyik népszerű valóságshowban tűnt fel.

A hírt azután tettek közzé, hogy több jelentős kiberbűnözőt is elfogtak: így Nagy-Britanniában, múlt héten egy 18 éves fiatalembert a Playstation Network és az Xbox Live karácsonyi meghekkelésével kapcsolatban. Ugyanehhez az akcióhoz kapcsolódóan január elején a Lizard Squad hackercsoport két tagja is rács mögé került.