A kínai okosóra drágább lesz az Apple Watchnál is

Huawei Watch
Vágólapra másolva!
A Huawei Watchot ezer dollárért, vagyis majdnem 276 ezer forintért lehet majd megvenni.
Vágólapra másolva!

A Mobil Világkongresszusra időzített bemutatója után szinte mindenki csak dicsérte a Huawei első okosóráját. Az Origo tudósítójának tetszését is elnyerte a hagyományos karórákra hajazó, nagyfelbontású kijelzővel szerelt okosóra.

Ön mit venne ezer dollárból?

A bemutatón a gyártó nem közölte az Android Weart futtató okosóra árát, de a BGR.com kiderítette az: a Huawei Watch nettó 1000 dollárba, tehát 275 ezer forintba fog kerülni. Ennyiből már egy csúcskategóriás okostelefon, táblagép, vagy egy jobb laptop is megvehető.

Bár a kínai okosórában valóban megtalálhatók prémium minőségű alkatrészek - az AMOLED-kijelzőt zafírüveg védi -, ennyire magas árat senki sem jósolt a terméknek.

A Huawei Watch a legkevésbé sem gagyi Forrás: Huawei

Ehhez képest Apple Watch diszkontárú

Az Apple hivatalosan még csak az áprilisban érkező okosórájának legolcsóbb típusának árát közölte, amely nettó 350 dollárba, vagyis 97 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül majd az Egyesült Államokban.

Az Apple Watch középkategóriás változatának árát 550 dollárra, tehát nagyjából 150 ezer forintra taksálják az elemzők, de valószínűleg még a legdrágább luxusváltozat, az Apple Watch Edition sem kerül majd többe 950 dollárnál, ami nagyjából 260 ezer forintnak felel meg.


Az Apple Watch Forrás: Apple