Budapest lesz a világ telekommunikációs fővárosa

smart mobil mikola istván Houlin Zhao
Vágólapra másolva!
Idén Budapesten tartják a Telecom World konferenciát. Az idei rendezvény fókuszában a kis- és közepes vállalatok állnak majd, amik a konferencián nemzetközi kapcsolatokat építhetnek, és elmondhatják véleményüket a politikusoknak.
Vágólapra másolva!

"Idén Budapest lesz a világ telekommunikációs fővárosa, legalábbis néhány napra" - mondta Mikola István nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár a SM 2015 konferencián a Várkert Bazárban. Mint bejelentette: a magyar főváros fog otthont adni a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU, az ENSZ genfi székhelyű telekommunikációs szervezete) Telecom World nevű konferenciájának.

Kkv-k a fókuszban

Ebben az évben a kis- és közepes telekommunikációs vállalatok állnak majd a konferencia fókuszában, mondta el Houlin Csao, az ITU főtitkára. A kkv-knak jelenleg nincs megfelelő nemzetközi fóruma, ezen változtatni akarnak, tájékoztatott a főtitkár. Ha a Telecom World 2015 sikeres lesz, akkor a jövőben is erre fektetnék a hangsúlyt.

A rendezvényen a vállalatok nem csak bemutathatják terveiket és termékeiket, de a kapcsolatépítésre is jó fórum lesz. A konferenciára politikusokat is meghívnak majd, hogy a részt vevő startupok és kkv-k elmondhassák véleményüket a döntéshozóknak is.

Idén a kkv-k lesznek a konferencia fókuszában Forrás: Origo

Hazatér az egyesület

Az ITU egyrészt azért választotta Budapestet a rendezvény helyszínéül, mert a magyar kormány igyekszik kiemelten támogatni a kkv-kat. Ráadásul Magyarország egyike az ITU alapító tagjainak, így a konferencia lényegében hazatér, mondta a főtitkár.

A World Telecom 2015 lebonyolításáról, szervezéséről és finanszírozásáról szóló megállapodást Houlin Csao és Szijjártó Péter külügyminiszter a bejelentés előtt írták alá.

A konferencia kiváló lehetőség lesz a magyar cégeknek, startupoknak és kkv-knak arra, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsenek, véli Mikola István.

Ezért is nagyon fontos a kkv-k segítése, mondta az államtitkár. Az ilyen cégek ugyanis nem csak munkahelyeket teremtenek, de a fejlesztésben, az innovációban is élen járnak.