Teljesen különköltözött a Messenger

facebook messenger csevegő holnap
Vágólapra másolva!
A Facebook immár teljesen különköltöztette a csevegőfelületet, nem csak mobilon, de immár asztali gépen is egy független felületen érhetjük el a Messengert.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Facebook Messenger webes alkalmazás, amellyel immár egy asztali gépen is külön felületen tudunk csevegni ismerőseinkkel. A messenger.com honlapon semmi mást nem lehet csinálni, mint a közösségi oldalon hozzáadott barátokkal beszélgetni - legalábbis egyelőre. Persze ehhez rendelkezni kell egy facebookos fiókkal is, máshogy még nem megy.

A mobilok után asztali felületet is kapott a Messenger Forrás: Origo

Ugyan sokan tartottak attól, hogy ez egyben azt jelenti, hogy a jó öreg, régi Facebook.com felületen majd nem lehet üzengetni, ezt a lépést nem merte még meglépni Zuckerberg. Csupán annyi történt, hogy a mobilappok után a messenger kapott egy saját webfelületet, ahol nem zavarnak minket a közösségi oldal egyéb részei, csak a csevegéssel lehet foglalkozni. Legalábbis ezt állítja a cég szóvivője a Recode-nak nyilatkozva.

Vagyis ha a híreket akarjuk végigpörgetni, arra ott a régi oldal, a régi mobilapp, vagy ha valakinek a profilját akarjuk megnézni, szintén. A Messengernek egyetlen célja van: a csevegés. A mostani asztali felület ugyanakkor még eléggé lecsupaszított, gyakorlatilag a mobilos felnagyított változata.

Nagyon kezdetleges még

A szöveges üzenetek mellett képeket, matricákat, és lájkgombot küldhetünk, a menüben pedig ki- vagy bekapcsolhatjuk a hangeffekteket és értesítéseket. Ha már letiltani szeretnénk valakit, vagy az adatvédelmi beállításokat módosítani, akkor visszadob a Facebook felületére.

A jövőben a mobilalklamzások többi funkciója is beköltözhet majd PC-re: a hangüzenetek rögzítése és küldése, a csoportbeszélgetések, az ingyenes HD-minőségű videohívások, az újonnan megismert külső fejlesztésű kiegészítők, illetve a tesztelés alatt álló Fizetés gomb is. Ahogy a még F8 fejlesztői konferencián jelezték, az üzleti ügyfelek felé is nyitnak, és a céges ügyfélszolgálat illetve levelezést is szeretnék, ha emailek helyett a Messengeren bonyolítanák.