Böngészőből kényelmesebb messengerezni

2015.04.15. 16:46

A múlt héten elstartolt messenger.com webfelület még kezdetleges, de kényelmes alternatíva a Facebook csevegésekre.

Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy teljesen különköltözött a Facebook csevegőfelülete, a Messenger immár nemcsak mobilos alkalmazás, de webes felület formájában is elérhető. A messenger.com címre belépve csak Facebook azonosítónkat kell megadnunk, de amennyiben a számítógépen már be vagyunk jelentkezve a közösségi oldalra, úgy a Messenger csak megerősítést kér, hogy a már bejelenktezett profillal kívánjuk-e folytatni a csevegést.

Az oldal felülete és funkciói megegyeznek a mobilos (illetve elrendezést tekintve inkább a tabletes) változattal, itt is elérhető az óriásira növelhető like gomb, és (az egyszerű Facebook üzenetekkel ellentétben) asztali értesítéseket is bekapcsolhatunk a Messenger számára. A felület könnyen kezelhető, és kényelmesebb rajta beszélgetni, mint magán az anyaoldalon, ám egyelőre kezdetleges, és funkciókban hiányos: ismerősök tiltásáért például még mindig átirányít minket a Facebookra.

A csevegési funkció természetesen továbbra is elérhető a közösségi oldalról is, így a messenger.com egyelőre csupán letisztultabb, átláthatóbb formában kínálja ugyanazt az üzenetküldést, amit magáról a Facebookról is elérünk.