Super Mario késve érkezhet meg okostelefonra

Az öntudatára ébredt Super Mario válaszol is a kérdésekre
Vágólapra másolva!
Legalább másfél évet várhatunk arra, mire a Nintendo mobiljátékai megérkeznek. Mire Super Mario bekúszik az okostelefonra, már rengeteg más app lesz a piacon.
Vágólapra másolva!

Mindössze öt mobiljátékot tervez kiadni a Nintendo 2017 márciusáig, nyilatkozta a cég elnöke, Ivata Szatoru. Figyelembe véve, hogy a cég állítása szerint komoly sikereket akarnak elérni a mobilpiacon, ez a szám meglehetősen kevésnek tűnhet, de Ivata mindenkit megnyugtatott: azért csak ennyi játék készül, mert

minőségi alkalmazásokat akarnak készíteni.

"Azt gondolhatják, ez nem túl sok, de ha figyelembe vesszük, hogy azt szeretnénk, minden játék nagy siker legyen, és megjelenésük után is hosszú ideig foglalkozzanak velük, már nem is olyan kevés"-nyilatkozta a Nintendo elnöke.

Ivata azt is elmondta, a cég nem akarja jelenlegi játékait "átömleszteni" mobilfelületre, minőségi, új játékokkal szeretnének előrukkolni. Mint korábban kiderült, a DeNA szakembereivel fejlesztik közösen az új appokat: akkor is azt hangsúlyozták, hogy nem a meglévő játékokat optimalizálják okostelefonra és táblagépre, hanem a legendás karaktereknek gyártanak új pályákat.

A játékkonzolt sem adták fel

A Nintendo évek óta először tudott nyereséges évet zárni, legutóbbi gépük, a Wii U eladásai messze alulmúlták az elvárásokat.

A cég ugyanakkor arra számít, a mobiltelefonos játékok sikerei a konzolpiacot is fellendíthetik. Jelenleg a legújabb, NX kódnéven futó gépen dolgoznak, amelyről vajmi kevés információ szivárgott még ki.