Közel száz repülőt bénított meg egy router

united airlines gépek
SAN FRANCISCO, CA - JULY 08: United Airlines planes sit on the tarmac at San Francisco International Airport on July 8, 2015 in San Francisco, California. Thousands of United Airlines passengers around the world were grounded Wednesday due to a computer glitch. An estimated 3,500 were affected. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A United Airlines gépei két órán át nem szálhattak fel egy hálózati hiba miatt. A késés több ezer utast érintett.
Vágólapra másolva!

Több ezer utasnak okozott kellemetlenséget, amikor tegnap hálózati problémákra hivatkozva nem indultak el az amerikai United Airlines utasszállító gépei. A két órán át fennálló hibajelenség miatt

több mint 90 repülőgép indult el késve.

Brian Krebs kiberbiztonsággal foglalkozó blogger később Twitteren írta meg, hogy a problémát nem külső támadás, hanem egy router meghibásodása okozta. Ezt később a United Airlines is megerősítette.

Az elmúlt hónapban nem ez volt az első eset, hogy a United Airlines gépeivel technikai probléma akadt: júniusban rövidebb szünetet okozott, hogy helytelen repülési adatokat mutatott a gépek vezérlőrendszere.

Az iPad is kinyírt már több tucat repülőt

Áprilisban hasonló fennakadásokat okozott, amikor az American Airlines fedélzeti kézikönyvként használt iPadjei egyszerre mondták fel a szolgálatot, ezzel több tucat repülőgépet bénítva meg.