London polgármestere kiáll az Uber mellett

boris johnson london autó
London Mayor Boris Johnson drives the Mitsubishi Motors (MMC) plug-in hybrid vehicle "Outlander PHEV" near the MMC headquarters in Tokyo on October 15, 2015. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Az Ubert sok városban nem fogadják tárt karokkal, London azonban kivétel. A polgármester szerint a szolgáltatás a jövő szele, felesleges harcolni ellene, mert a fejlődés megállíthatatlan.
Vágólapra másolva!

Az Uber nevű sofőrszolgáltatás sok országban és városban okozott problémát, többek között hazánkban is. Mivel egy, a klasszikus taxizást kiváltó, olcsó megoldásról van szó, mely még adóügyileg és törvényileg sem értelmezhető egykönnyen, nagyon sok ellenlábasa van. Londol polgármestere azonban nem tartozik közéjük.

- mondta Boris Johnson városvezető politikus egy, a tokiói brit nagykövetségen rendezett startup-támogató rendezvényen.

Boris Johnsonnak nincs baja az Uberrel Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Johnson azoknak az államoknak és településeknek üzent, ahol az Ubert ellenségesen fogadják. Tüntetnek ellene, megbüntetik, perelik, igyekeznek megakadályozni a további terjeszkedését.

Pedig ez Johnson szerint elkerülhetetlen.

"Annak teljes tudatában engedélyeztük az Uber működését, hogy nagyon meg fogja keseríteni a hagyományos taxisok életét" - mondta Johnson. "Gondoskodnunk kell azonban arról, hogy egyenlő feltételekkel versenyezzenek egymással" - tette hozzá.

- mondta. Szerinte a az Uber a fejlődés, az örök változás tünete. Ezzel pedig, bár harcolni lehet, nem érdemes: döntsön a piac és a felhasználók, aztán kiderül, ki nyeri a sofőrszolgálatok és a taxisok háborúját.

Az Uber egy sofőrszolgáltatás, mely Magyarországon is igénybe vehető.

Az utasok és az autóvezetők egy mobilalkalmazás segítségével találják meg egymást. A fizetés automatikus, az applikáción át bonyolódik le az utazás végeztével. A rendszernek konkurensei vannak, ilyen például a német Wundercar.