Az Anonymous nyugtatót írt fel az Iszlám Államnak

isis iszlám állam
A Kurdish fighter walks by a wall bearing a drawing of the flag of the Islamic State (IS) group in the northern Iraqi town of Sinjar, in the Nineveh Province, on November 13, 2015. Iraqi Kurdish leader Massud Barzani announced the "liberation" of Sinjar from the Islamic State group in an assault backed by US-led strikes that cut a key jihadist supply line with Syria. AFP PHOTO / SAFIN HAMED
Vágólapra másolva!
Az Anonymous hackerei feltörték az Iszlám Állam rejtett honlapját. A hívők propaganda helyett egy internetes gyógyszertár hirdetését találták, és egy üzenetet, hogy nyugodjanak le.
Vágólapra másolva!

Feltörte, majd gunyoros üzenetet töltött fel az Iszlám Állam egyik legnagyobb propagandaterjesztő oldalára az Anonymous.

A hackerek az oldal teljes tartalmát törölték, a helyére a CoinRx nevű online gyógyszertár weboldalára mutató hirdetést tettek.

Az Isdarat a legnagyobb propagandaoldalak egyike Forrás: Tor

Az áruházban, ahol egyébként bitcoinnal is lehet fizetni, recept nélkül vásárolhatók vényköteles gyógyszerek, főleg olyan antidepresszánsok, mint a Prozac. A hirdetés felett hagyott üzenetben a hackerek

arra kérik az oldal látogatóit, hogy nyugodjanak meg.

Az Anonymous ezzel utalt arra is, hogy korábban kiderítették: az Iszlám Állam több mint 3 millió dollárt (882 millió forint) tart ebben a virtuális valutában, azaz jó sok nyugtatót vehetnek, ha akarnak.

A sötét neten rejtőzködne az ISIS

Az Isdarat nevű feltört weboldal csak a Tor nevű böngészővel elérhető. Azzal a speciális szoftverrel, amely anonim internetezési lehetőséget biztosít a felhasználók számára.

A rejtett weboldalak saját .onion doménvégződést használnak, így

nem érhetők el olyan sima böngészőkből, mint a Chrome vagy a Firefox.

Az Isdarat az első olyan rejtett weboldal, amelyet az Anonymous sikeresen lehetetlenített el. Egy biztonsági szakértő szerint azonban az oldal készítői több, kezdőkre jellemző hibát is vétettek, így könnyen sebezhetővé tették.