Életre kelt a Twitter

periscope live streaming élő közvetítés
A csiripes oldal az élő közvetítésben hisz
Vágólapra másolva!
Beépíti az élő közvetítéseket a Twitter. A Periscope alkalmazással készült adások már automatikusan elindulnak iOS-en.
Vágólapra másolva!

Mától automatikusan elindulnak Twitteren a Periscope élő közvetítései - idővonalon, profilon, és különálló tweetekben egyaránt. A változás az iOS-es Twitter app frissítésével lép érvénybe, csak később érkezik majd Androidra, és a webes felületre.

Ezen tartalmakat így azok a felhasználók is rögtön látják, akiket eddig nem hozott lázba az alkalmazás, vagy egyáltalán nem tudták, hogy az létezik. A folyamban felbukkanó videók bár maguktól elindulnak, csak

kattintás után kezdődik el a hang lejátszása is.

A csiripes oldal az élő közvetítésben hisz Forrás: Periscope

A hozzászólás, és kedvelés menete is némileg átalakul: bár ezeket a Twitteren belül rögtön látjuk majd, küldeni csak Periscope-on belül lehet. Ugyanúgy lehet azonban magát a tweetet retweetelni, vagy válaszolni rá, mint eddig.

Eddig csak egy URL volt

A cég egyik nem titkolt célja az volt a Periscope felvásárlásával, hogy a Meerkat nevű appot ellehetetlenítse, másrészt a szöveges tweetek, és a képek közé valós idejű videókat csempészni, s ezzel feldobni a látványt.

Ezidáig azonban nem épült be szervesen a hírfolyamba az alkalmazás: a Periscope közvetítések megtekintéséhez

mindig egy tweetbe ágyazott URL-re kellett kattintani.

Eddig a felvételek előnézete is hiányzott.

A Periscope nevű élőközvetítő alkalmazás 2014. március 26-án indult el a mikroblogon. Tíz nap alatt már több mint egymillió felhasználó jelentkezett be. Eddig több mint 100 millió közvetítést készítettek az appon keresztül.