Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megérkezett a legvékonyabb átalakítható laptop

lenovo yoga900
Egyszerre táblagép és laptop
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, idén a vékonyság és a felturbózott teljesítmény a Lenovo hívószavai. Az X1 portfólió után a cég bemutatta a világ legvékonyabb átalakítható laptopját, és játékosoknak szánt prémium termékeit is.
Vágólapra másolva!

X1 üzleti portfóliója után további nyolc új terméket mutatott be a Lenovo, köztük laptopot, játékosoknak szánt asztali gépet és monitort. A Yoga 900S

a világ eddigi legvékonyabb átalakítható laptopja

címre pályázik.

Mindössze 12,8 milliméter vastag, és 990 grammot nyom, ezt a méretet szénszálas szerkezetének köszönheti. A laptop kijelzője 360 fokban elforgatható, ez akár egy QHD panel is lehet, 2560x1440 pixeles felbontással. Az eszközben Intel Core m7 processzor kapott helyet.

Egyszerre táblagép és laptop Forrás: Lenovo

A készülék használható laptop és tablet módban is, a YOGA gépektől szokatlan módon támogatja az aktív tollat. A cég ígérete szerint 10 és fél óra videót játszhatunk le vele egy töltéssel.

Eljött a gamerek ideje

Négy új eszközzel bővült a Y sorozatú, játékosoknak szánt termékskála is. Köztük két hajlított gaming monitorral, a Lenovo Y27g és Lenovo Y27g RE modellekkel, illetve egy felsőkategóriás notebookkal, valamint kompakt PC-vel.

Az Ideapad Y900 gamer notebook egy egyedi funkcióval, az egyérintéses turbó gombbal érkezik, amivel fokozható a gép teljesítménye, ha éppen játszunk. A gépben négymagos Intel Core i7 K processzor, és egy NVIDIA GTX 980M videókártya dolgozik. A teljesítményért cserébe a méret megnőtt: ez már nem egy vékony ultrabook. A 17,3 colos IPS kijelző 1920x1080 képpontos felbontást kapott.

A 2000 dolláros (körülbelül 600 ezer forintos) gép júniusban kerül a boltokba.

Szivárványszínben pompázik az új gamer laptop Forrás: Lenovo

A cég a CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón jelentette be a Razer gyártóval való együttműködését is. Az első közös termékek az ideacentre Y900 számítógép Razer Edition változata, és a Lenovo Y27g RE hajlított képernyőjű monitor.

Utóbbi a manapság kapható

– írta a cég közleményében.

Ideacentre 610S

Egy kompakt otthoni PC-t is bemutatott a gyártó, az ideacentre 610s-t. Ez az első kompakt otthoni számítógép, amihez van vezeték nélküli projektor: ezzel akár

100 colos méretben vetíthető házimozi bármelyik falra.

A gép háromszögletű dizájnt, és fém kivitelezést kapott.

A gépben Intel Core i7 processzor, egy NVIDIA GTX 750Ti videókártya, és 16 gigabájt memória lesz, háttértára 2 terabájtos.

A cég ezen kívül bejelentette az ideapad 700 és ideapad 710S laptopokat is, ahol szintén a hatodik generációs Intel processzor, és a vékony kialakítás kapta a főszerepet.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről