A Samsung Galaxy S8-ról is eltűnhet a jackdugó

samsung galaxy s8 koncepcio
Ez csak egy koncepció, de így nézhet ki
Vágólapra másolva!
Egy nagy kijelző lesz a Samsung következő mobilja.
Vágólapra másolva!

A Samsung jövőre érkező Galaxy S8 okostelefonja alapos vérfrissítést kaphat az előző modellekhez képest. A Bloomberg forrásai szerint a telefon gyakorlatilag egy nagy kijelző lesz, és számos elemtől megválik a dél-koreai gyártó.

Az egyik jelentős újítás,

hogy eltűnhet a fizikai home gomb.

A képernyőt nem övezi majd keret, ennek köszönhetően több hasznos terület marad a kijelző számára. A virtuális home gomb az üveg alá lesz temetve, gyakorlatilag egy nyomásérzékeny felületet raknak a kijelző alsó részére.

Emellett nem lesz lyuk a fülhallgatónak: ahogy az Apple,

a Samsung is búcsút int a 3,5 milliméteres jackdugónak,

és az univerzálisabb USB-C port kap helyet, amit másra is lehet használni, így például töltésre.

Ez csak egy koncepció, de így nézhet ki Forrás: Steel Drake (YouTube)

A gyártónak valami nagyot kell villantania azután, hogy robbanó Galaxy Note7-ekkel kudarcot vallott. Ugyan a Galaxy S8 megjelenését márciusra datálta a cég, az áprilisra csúszhat, mondják a források. Ez azért van, mert a Samsung most szigorúbb tesztelés alá veti a telefont, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer.

A Samsung hivatalosan még nem erősítette meg ezeket a pletykákat.

Nem a dél-koreai cég az egyetlen, aki próbál még több felületet kisajtolni a kijelző számára, és eltüntetni cserébe az olyan elemeket, mint a hangszórók, előlapi kamerák és gombok. A Xiaomi Mi Mix koncepcióján a kijelző a készülék elejének 91 százalékát foglalja el.