A kutya védi meg az embert a robotoktól

robot kutya
Vágólapra másolva!
Összeeresztették a Google két "kedvencét": Andy Rubin terrierje látszólag nem ijedt meg a nála sokkal nagyobb, Spot nevű gépkutyától. Csak értetlenül ugat rá, és rohangál körülötte.
Vágólapra másolva!

Ugyan a sci-fi filmek sötét jövőképeitől eltérően egyelőre még mi vagyunk azok, akik a robotokat rugdossák, piszkálják, vagy fellökik, Elon Musk és Stephen Hawking szerint egyszer fordulhat a kocka. Az biztos, hogy az ember leghűségesebb barátja akkor is kiállna mellettünk, ha a gépek egy napon fellázadnának.

Erről árulkodik a videó, amin a Boston Dynamics robotkutyájának, és az Android társalapító Andy Rubin terrierjének első találkozását látjuk.

A kisebbik kutya nem futamodik meg: ugrál, futkos, ugatja a Spot nevű gépkutyát, mert láthatólag nem tud vele mit kezdeni. Spot

a valódi kutyákhoz hasonlóan ugrál, életszerűen mozog

tapancsaival - ám ez nem elég ahhoz, hogy Alexet becsapja.

Felrúghatatlan robotkutya

Viszont ha összecsapásra kerülne sor, akkor Alex valószínűleg inkább elfutna. Spotot ugyanis kemény fából faragták.

Katonai használatra tervezték, és bármilyen terepen: kavicsok közt, emelkedőn, sáros, instabil felületen is megállja helyét, minden további nélkül biztonságosan halad.

Hiába rúgtak bele, a robot kutya nem billent fel, dőlt el Forrás: Boston Dynamics

Nem könnyű fellökni sem:

a cég munkatársai lábbal többször is megrúgták oldalról,

de Spot nem esett el. Kicsit kibillen, majd visszanyeri egyensúlyát, mint egy igazi kutya. A robot lépcsőt is mászik, és futni is tud. Az egyensúlyozásért felelős technológiát beleépítették az újgenerációs Atlas nevű humanoid robotba is.