4K-s konzolokkal készül a Sony és a Microsoft

xboxslim
Az egyik kiszivárgott fotó
Vágólapra másolva!
A Sony korábban már megerősítette, hogy készül egy 4K kompatibilis konzollal, most pedig a Microsofttal kapcsolatban szivárgott ki, hogy ők is terveznek egy ilyen kiadást az Xbox One-ból.
Vágólapra másolva!

Kisebb, könnyebb és gyorsabb lehet az Xbox One S nevű kiadása, amit az E3 rendezvényen jelenthet be a Microsoft. A NeoGAF fórumra kiszivárgott képek alapján ez egy olyan kompakt kiadású Xbox One lesz, ami 40 százalékkal kisebb az alapmodelltől.

Pár érdekesség a konzolról Forrás: NeoGAF.com
Az egyik kiszivárgott fotó Forrás: NeoGAF.com

A rendszer egyaránt támogathatja majd a 4K videót és a High Dynamic Range tartalmakat, így filmnézésre is csábítóbb opciónak kívánkozik. A források szerint ezt csak a jövő évi E3-on akarta bejelenteni a Microsoft, de mivel a Sony gyorsabb tempót diktál, ezért a redmondiak sem akarnak lemaradni a konkurenstől.

A sajtóban megjelent pletykákra válaszolul ennyit küldött a Microsoft szóvivője:

Ősszel izzíthat a Sony

A Sony ugyan megerősítette a PlayStation 4K néven emlegetett konzol létezését, azt még nem mutatják be az éppen zajló E3 expón. Egy olyan high-end PlayStation 4 kiadás lesz, ami támogatni fogja 4K-felbontású tartalmakat, de még nem tudni, hogy mikor adják ki az eszközt és milyen áron.

A konzolt "Neo" kódnéven fejlesztik.

A szoftveres támogatást már ősztől elkezdik, hogy mire megjelenik, legyen rá elegendő tartalom. A PlayStation vezér szerint ugyan sokkal drágább lesz az alapmodellnél, a kettő jól meg fog férni egymás mellett, a régi és új verziót is tovább árusítják majd.

A PlayStation is combosabb kiadást kap Forrás: AFP/Johannes Eisele

A fejlesztőknek októbertől kétféle változatban is piacra kell dobniuk játékaikat: a hagyományos Base módban, valamint a hardveres újítások lehetőségeihez igazított Neo módban. Ezeket szebb grafika és gyakoribb képfrissítés jellemzi majd.

Sokak szerint az októberben megjelenő PS VR virtuálisvalóság-eszköz megjelenése körül jelenthetik be, és még idén piacra dobják. Több mint gyanús, hogy

a PlayStation VR-t "Morpheus" kódnéven fejlesztették, míg az új konzol "Neo" kódnéven szivárgott ki.

A jobb teljesítmény egyben látványosabbá teheti a konzolra érkező virtuálisvalóság-játékokat is, valószínűleg ez a célja a gyártónak.