Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Putyinon röhög a Twitter

Putyin
Russian President Vladimir Putin gives a press conference with French President at the Kremlin in Moscow on November 26, 2015. French President Francois Hollande is leading a diplomatic campaign to form a broad coalition against the Islamic State jihadists following the attacks in Paris, though his efforts are currently being hindered by a bitter standoff between Russia and Turkey over the shooting down of a Russian military plane. AFP PHOTO / YURI KADOBNOV / AFP / YURI KADOBNOV
Vágólapra másolva!
Lekapcsoltak pár olyan Twitter-fiókot, ami Oroszországot és annak vezéreit figurázta ki.
Vágólapra másolva!

A Twitter számos olyan fiókot törölt, ami gúnyt űzött orosz vezetőkből, köztük a Putyin miniszterelnököt megszégyenítő @DarthPutinKGB-t. A profilnak már több mint 50 ezer követője volt, kedd óta azonban nem elérhető. Ha valaki erre téved, üzenet várja, hogy a fiók törölve lett.

Ez történt az orosz külügyminisztert, Szergej Lavrovot célba vevő @SovietSergey profillal is, amit nemrég távolított el a közösségi oldal – írja a Radio Free Europe.

Az oldal összegyűjtötte a @DarthPutinKBG pár tweetjét is:

„Leonardo DiCaprio nem néz ki annyira jól, hogy velem játszhasson.”

Toomas Hendrik Ilves, Észtország köztársasági elnöke egyenesen felháborodott a Twitter lépésén, és kérdőre vonta a közösségi oldalt, hogy miért törölte a szerinte "legviccesebb paródiafiókot".

A Twitter válaszként egy linket küldött az érdeklődőknek, amin a hamis, vicces fiókokra vonatkozó feltételek olvashatók. Eszerint a profil leírásában egyértelműen fel kell tüntetni, hogy a kifigurázott személyhez nincs köze a fióknak, ezt a "paródia", "hamis", "rajongói" szavakkal kell egyértelműen érzékeltetni.

A @DarthPutinKGB leírása már magában egy paródia volt. „Az oroszok 146 százaléka nem választott engem. Ha nem jössz Oroszországba, én megyek el érted. Teát szolgálok fel annak, aki szerint ez paródia."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről