A Whatsapp odaadhatja telefonszámunkat a Facebooknak

whatsapp csevegés app facebook mobil
Vágólapra másolva!
Megváltoztatta adatvédelmi szabályzatát a WhatsApp. Miután azt elfogadják a felhasználók, a szolgáltatás legálisan átnyújthatja a Facebooknak a róluk összegyűjtött adatokat, hirdetésekhez való felhasználásra.
Vágólapra másolva!

A WhatsApp felhasználói azóta aggódnak adataik kezeléséért, mióta a szolgáltatás 2014-ben a Facebook kezébe került. A cég rendszerint próbálta megnyugtatni a felhasználókat arról, hogy a lehető legkevesebb adatot kérik csak róluk, és azt nem osztják meg más szolgáltatásokkal, sem hirdetőkkel.

A WhatsApp bejelentette, hogy megváltoztatja adatkezelési feltételeit, immár átadhatja az anyacégnek, a Facebooknak a birtokában lévő telefonszámokat. A cég hivatalos álláspontja szerint azért, hogy hatékonyabban küzdhessenek a spamek ellen, de ezzel egyben könnyebb lesz megfelelő reklámokkal bombázni a felhasználókat Facebookon.

A Facebook hasznára válhatnak a telefonszámok Forrás: AFP/Stan Honda

A WhatsApp szerint ezen információ megosztása azért is lehet hasznos a Facebooknak, mert hatékonyabban tud ajánlani újabb ismerősöket olyan módon, hogy feltérképezi a felhasználó közösségi kapcsolatait a két szolgáltatás közt.

A WhatsApp már dolgozik egy olyan megoldáson is, amelyekkel a szolgáltatók, üzletek, cégek egyszerűen és gyorsan tudnának kommunikálni ügyfeleikkel. Például egy bank a csevegőn keresztül értesíthetné arról a felhasználót, hogy gyanús tranzakciót észlelt a bankszámláján, vagy egy légitársaság üzenne csúszó járatról. Erről viszont sokat még nem árult el a cég.