Új szörnykövetőt tesztelnek a Pokémon Góban

pokemon go
Ki tudja, mire bukkan a játékos pokémonozás közben
Vágólapra másolva!
Új frissítés érkezett a Pokémon Góhoz, amely leszámol az eddigi idegesítő hibákkal. A közeli pokémonokat jelző Nearby funkció megkapta utódját, működik az akkumulátorkímélő mód, és az app jobban felhívja a figyelmet a vezetés közbeni játszás veszélyeire.
Vágólapra másolva!

Letölthető Androidra és iOS-re a Pokémon Go legújabb frissítése, előbbi operációs rendszer esetén a 0.33.0-ás, míg utóbbinál az 1.3.0-ás verziót kell letölteni. Ugyan az új csomag elsődleges célja a bugok javítása és az eddigi hibák kiküszöbölése,

egy rég várt funkciót is tesztel a cég.

A közelmúltban kivett lábnyomos pokémonkövető, a Nearby jó ideig bugos volt. Ugyan a lábnyomoknak a pokémonok távolságát kellett volna jeleznie, az szinte mindig ugyanazt mutatta, így sok hasznát nem vették a játékosok.

Többek közt ezért szorultak olyan külsős fejlesztők térképeire, mint a PokéVision, vagy a Poké Radar, ám ezen szolgáltatások hozzáférését elvágta a Niantic a játék adatbázisához. Egyrészt ezen szolgáltatások miatt volt folyamatosan leterheltek a játék szerverei.

A Sightings váltja a Nearby funkciót Forrás: Origo

A frissítés után a Sightingst láthatják a játékosok, amely elsőre ugyanazon funkciónak tűnik, külsejében látható a változás. A zsebszörnyek mögött már egy fűcsomó is megjelenik, de a tesztidőszak alatt ne lepődjünk meg, ha ez is változik.

A Redditen már elkezdték találgatni a tesztelők, milyen alapon működik a funkció. Eddig úgy tűnik, hogy a játékos környezetét minden 15 másodpercben pásztázza és az app, és az akkor ott tartózkodó pokémonokat frissíti a listára.

A pontos hatótávot nem tudni, de az eddigi tapasztalatok szerint

a játékos körüli 200 méterben tapogatja le a pokémonokat.

A San Franciscó-i játékosok ezt a panelt a Nearby alatt látják, ugyanis a cég attól sem válik meg teljesen. Egyelőre csak szűk körben tesztelik, hogyan működik együtt a két megoldás. Képernyőmentések alapján az új Nearby nem csak a szörnyet mutatja majd, hanem a hozzá közeli pokéstopot is.

Biztos, hogy Ön nem vezet?

A közelmúltban történt autós balesetek után a Niantic berakott egy párbeszédablakot is, amely akkor bukkan elő, ha a játékos nagy sebességgel mozog. Ekkor kérdez rá az app, hogy a játékos vezetés közben játszik-e, és a játék folytatása előtt meg kell erősítenie, hogy nem.

Ha odafigyel az ember, nem veszélyes a játszás Forrás: AFP/Pedro Armestre

A csomag további érdekesebb újdonságai:

• A labda elegáns becsavarásakor megjelenő Nice, Great és Excellent minősítések eddig nem mindig adták meg a bónusz tapasztalati pontokat, ezt is javították.
• A játékosoknak lehetőségük van egyszeri alkalommal megváltoztatni nicknevüket, ha elsőre meggondolatlanul választottak volna. Ezt csak egyszer tehetik meg.
• Megoldották az akkumulátorkímélő üzemmód hibáit is iOS-en, újra működik a funkció.