Így hozhatja elő a rejtett kategóriákat a Netflixben

netflix kategória
Nem véletlenül rejtenek el néhány kategóriát: ebben például csak három film található itthon
Vágólapra másolva!
Nem csak azok a kategóriák érhetők el, amiket elsőre látunk. A profi netflixesek már kívülről fújják az összes kódot, de nekünk, magyaroknak ez még újdonság.
Vágólapra másolva!

Szerda óta Magyarországon is elérhetővé vált a világ legnagyobb streamszolgáltatása, a Netflix.

A népszerű film- és sorozatkánaánban ráadásul az első eltöltött hónap ingyenes, így minden internetezőnek ajánlott, hogy tegyen vele egy próbát,

ha megbirkózik a filmek angol felirataival.

Az az Origo szerkesztőinek is hamar feltűnt, hogy a magyar Netflix egyelőre jóval kevesebb kategóriával rendelkezik, mint az amerikai.

Az egy dolog, hogy a tartalom persze - bár napról napra bővül - egyelőre szerényebb az eredetinél, de még nehezebben is szűrhető. Van azonban egy mód, amivel előhozhatók a rejtett kategóriák.

Nem véletlenül rejtenek el néhány kategóriát: ebben például csak három film található itthon Forrás: Origo

Ha megnyitunk a Netflixben egy kategóriát, a böngészősávban lévő URL végén a "/genre/" rész után látunk egy négyjegyű számot, ami az adott kategória száma.

Ha ide kézzel beírunk valamilyen számot, egyből átirányít a hozzá tartozó kategóriához,

akkor is, ha ez a listában amúgy nem szerepel. Ugyanakkor a módszer nem mindig működik: egyrészt mert a Netflix gyakran átvariálja a mappákat, másrészt a régiós korlátozások miatt van olyan műfaj, amit egyik ország felhasználója lát, a másik meg nem.

A kategóriákhoz tartozó számok teljes listáját itt lehet megtekinteni.