Ingyenes motorral robban be a játékiparba az Amazon

2016.02.09. 16:30

Bejelentette saját ingyenes játékmotorját az Amazon. A Lumberyarddal minden platformra lehet fejleszteni majd, sőt, a virtuális valóságot is támogatja.

Váratlan bombát robbantott az Amazon: bejelentette saját játékmotorját. A teljesen ingyen használható Lumberyard az olyan, napjainkban legnépszerűbbnek számító motorok kihívója lehet, mint a Unity vagy az Unreal Engine. A béta verzió már letölthető.

A keretrendszer alkalmas AAA-kategóriás, azaz nagy költségvetésből készülő, magas színvonalat képviselő játékok készítésére is. Alapját a Crytek cég által fejlesztett CryEngine adja, ennek fényében már tisztán látható, hogy az Amazon tavaly miért licencelte a technológiát többmillió dollárért.

Így néz ki a LumberyardForrás: Amazon

A keretrendszer ugyan nyílt forráskódú, de nem lehet erre épülő alternatív motort írni. Végső változatában multiplatform lesz, azaz lehet vele fejleszteni PC-re, konzolokra, mobilra, és még virtuálisvalóság-platformokra is.

Természetesen gondosan belecsomagolta saját szolgáltatásait is a cég, a motor támogatja az Amazon AWS felhőtárhelyét, és a Twitch videojátékos streaming szolgáltatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK