Már PC-n is játszhatunk Playstation 4 játékokkal

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Már asztali számítógépen és laptopon is játszhatunk PS4-es játékokkal. A konzol új frissítésével PC-re is lehet küldeni kedvenc programjainkat.
Vágólapra másolva!

Rég várt funkció vált elérhetővé a Playstation 4 legújabb, 3.50-es szoftverfrissítésével. A Sony PC-re és Macre is elérhetővé tette a Remote Play funkciót, azaz

asztali gépekre és laptopokra is lehet streamelni a konzolos játékokat.

Az ehhez szükséges telepítőt a Sony weboldaláról lehet letölteni.

Előbb le kell tölteni egy telepítőt Forrás: Origo

Ennek egyik feltétele a számítógépre telepített Windows 8.1-es vagy frissebb, illetve OS X 10.10 vagy frissebb operációs rendszer. Az eszközhöz egy DualShock 4 kontrollert is csatlakoztatni kell USB-n keresztül.

PlayStation 4 vs. Xbox One

A PlayStation 4 riválisa, a Microsoft Xbox One tavaly kapott ilyen funkciót, az viszont csak az új operációs rendszerrel, a Windows 10-zel működik. A PS 4 Remote Play ráadásul internetkapcsolattal is működik, míg az Xbox One csak otthoni hálózattal.

Az Xbox One előnye ugyanakkor, hogy jobb minőségben közvetíti a játékot: a legjobb beállítás mellett akár 1080p felbontásban, másodpercenként 60 képkockával (60 fps) streamel. Míg a Sony Remote Play alacsonyabb felbontásban (720p), azonos képfrissítéssel (60 fps) dolgozik.