Anyukája szívverését hallhatja az újszülött egy appal

telekom heartbeats
Vágólapra másolva!
A Shared Heartbeats nevű appal az újszülött azt a megnyugtató szívdobogást hallhatja, amit méhen belül is hallott. Ehhez azonban kell egy Apple Watch okosóra, ami méri az édesanya pulzusát.
Vágólapra másolva!

Az édesanya szívverését utánozza a Telekom és az Isobar közös applikációja, a Shared Heartbeats. Ezzel az újszülöttek újra hallhatják azt a folyamatosan pulzáló, nyugtató hangot, ami meghatározó a méhen belüli fejlődésben - írja a Telekom sajtóközleményében.

Az app a szívhangot közvetíti a csecsemőnek,

Apple Watch-csal használható.

Az okosóra érzékeli az édesanya pulzusát, majd azt hallható szívdobogássá alakítja át, és küldi a gyermek mellé helyezett Bluetooth hangszóróra.

„A pulzus kreatív felhasználása nem új dolog, de arra még sosem használták, hogy egy ilyen meghatározó kapcsolatot fűzzön szorosabbra. Ráadásul az alkalmazás az Apple Watch funkcionalítását is új perspektívába helyezi” – mondta el Jedlicska Márton, az Isobar Budapest kreatív igazgatója a projektről.

A Shared Heartbeats letölthető Apple Watchra és iOS-eszközökre az Apple App Store-ból. Az alkalmazás bármilyen Bluetooth hangszóróval működik, a weboldalon pedig külön a projektre tervezett bevonású hangszórók is rendelhetők, melyeket Manka (Horváth Mónika) magyar designer készített.