A Facebook népszerűbb, mint a Biblia

facebook polip whatsapp messenger
A Süddeutsche Zeitung finomított karikatúrája
Vágólapra másolva!
A Facebookot már több mint egymilliárd netező használja minden egyes nap, ez majdnem a világ népességének hetede. A MarketWatch még több érdekes számot összeszedett a közösségi oldal amerikai felhasználóiról. 
Vágólapra másolva!

Többször néznek rá a Facebookra, mint ahányszor kinyitják a Bibliát

A Gallup kutató cég szerint az amerikaiak 37 százaléka forgatja heti, vagy akár napi rendszerességgel a Bibliát. A megkérdezettek több mint fele, 56 százaléka mondta azonban azt, hogy legalább hetente végigpörgeti a Facebook hírfolyamát.

Négyből egy amerikai a toaletten ülve is facebookozik

Az AISMedia marketingcég felmérése szerint négyből egy amerikai a mellékhelységben is bújja a közösségi oldalt. Ez nagy arány ahhoz mérten, hogy egy korábbi felmérésből kiderül - négyből három amerikai viszi magával okosteleonját az illemhelyre.

Hihetetlen, mennyit lógunk a közösségi oldalon Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova

Annyi időt szánnak rá, mint magukra

Zuckerberg adatai szerint egy amerikai átlagosan 40 percet tölt a Facebookon, ez a kormány felmérései szerint körülbelül annyi idő, amennyit személyes higiéniával, napi teendőkkel töltenek el az emberek. Például borotválkozással, hajmosással, zuhanyzással.

Az éjszaka közepén is bejelentkeznek

Tízből egy felhasználó mindig felnéz a Facebookra, vagy a Twitterre, ha felébred éjszaka – derült ki a Retrevo amerikai felhasználók közt készített felméréséből.

Már a nagyi is fenn van

Az internetező 65 év felettiek több mint fele (56 százalék) regisztrált már a Facebookra a Pew Research Center 2015-ös felmérése szerint. 2013-ban ez még csak 45 százalék volt.