Elképesztő számokat produkál a kínai piac

China Chinese Internet netizen cyber --FILE--Chinese passengers use messaging app WeChat of Tencent on their smartphones on a metro train in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 22 April 2016.

China, with 700 million mobile Internet users, has
Zene, képek, videó - bármi jöhet
Vágólapra másolva!
Kínában 710 millió internet használó volt június végén, több mint 90 százalékuk mobil eszközről böngészi a világhálót - derült ki a Pekingben közzétett legfrissebb ágazati statisztikákból. A csaknem 1,4 milliárd lakosú országban 448 milliónyian vásárolnak online.
Vágólapra másolva!

Az adatokból az is kitűnik, hogy az első fél évben 40 százalékkal nőtt az ételrendelést szolgáló alkalmazások használóinak száma és közelíti a 150 milliót. A taxit rendelő applikációkat csaknem 160 millió kínai használja.

Az okostelefonjukon internetezőknek csaknem 92 százaléka használ azonnali üzenetküldő szolgáltatást és közel 80 százalékuk tölt le új alkalmazásokat. A legnépszerűbbek a keresők mellett az online fizetéshez, valamint a zene- és videó letöltéshez kapcsolódnak. Az idei év első hat hónapjában több mint 21 millióval bővült az internetezők száma, miközben 37 millióval többen lettek a mobil internetezők.

Zene, képek, videó - bármi jöhet Forrás: AFP/maginechina/Yang Suping

Az ország lakosságának 51,7 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ami 1,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A városi lakosság 67,2 százaléka használja a világhálót, a vidéki penetráció 31,7 százalékos. A webet böngészőknek mintegy 27 százaléka, 191 millió ember él vidéken.

A jelentés szerint a kínaiak átlagosan 3,8 órát töltenek az interneten, némileg többet, mint tavaly.