Két magyar hackert keres a rendőrség

hacker torrent
According to Fortune magazine if companies don’t invest in educating their employees about security risks they pose the largest risk in the organization. Large investments in security often do not account for user error and other effects of human error. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Európai elfogatóparancsot adtak ki a testvérpár ellen számítógépes csalás miatt.
Vágólapra másolva!

Európai elfogatóparancs alapján csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda keresi a 36 éves Halász Róbertet és 46 éves Halász Ladislavot – olvasható a rendőrség honlapján.

A magyar nemzetiségű, szlovák állampolgárságú testvérpár a jelenlegi információk alapján számítógépes vírusok és kalózprogramok által bejutott a kiszemelt cégek informatikai rendszerébe, majd a szlovák adóhatáság képviselőinek kiadva magukat, fizetésre szólították fel őket.

A rendőrség információi szerint

a Halász testvérek Magyarországon bujkálnak, akár álnevet is használhatnak.

Halász Ladislav és Halász Róbert Forrás: police.hu

A rendőrség azt kéri, hogy aki a képen látható két személyt felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja

  • a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Főosztály Életvédelmi Osztály Célkörözési Alosztályát a 06-1-428-9294-es telefonszámon (H-Cs: 8-16 óráig, P: 8-13 óráig), vagy
  • a Készenléti Rendőrség Ügyeletét az ingyenesen hívható 06-80-630-090-es telefonszámon, vagy
  • névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.