Ezekért a jó játékokért nem kell, hogy fizessen

lol ingyenes jatek nagykep pc
Vágólapra másolva!
Az ember azt hinné, jó játékot kizárólag pénzért kap, ez azonban egyáltalán nem így van. Sőt egyre több az úgynevezett free-to-play videojáték: ezek a programok ingyenesen beszerezhetők, csak a különféle extrákért kell fizetni. Persze könnyű átesni a ló túloldalára és olyan szoftvert alkotni, amit térítésmentesen legfeljebb elindítani lehet, a most felsorolt példák jól reprezentálják, hogy a pénztárca megnyitása nélkül is szórakozhat a játékos.
Vágólapra másolva!

Appverseny az Origón

Appversenyt hirdettünk az Origón a 6-15 éves korosztálynak október 15-23. között az EU Code Week keretében. Péntek délig várjuk a pályaműveket. Az értékes nyereményekért ezúton is köszönet a Qualysoftnak. A kódolás alapjait pedig egy egyszerű labdás játékkal mutatjuk be, így nem csak a kicsik, de a nagyok is belekóstolhatnak az alapokba.

Az alant felsorolt játékok nem csak ingyenesek, de jók is, és ezt nem az Origo, hanem sok-sok millió gamer állítja. A programok rövid ismertetése alatt alternatívákat is bemutatunk: olyan programokat, amelyek hasonlóak az adott szoftverhez, hátha az olvasó az utóbbit ismeri.

League of Legends

Minden idők legsikeresebb ingyenes játékaként a League of Legends nemcsak egy szórakozásra fejlesztett program, hanem megkerülhetetlen e-sport-titán is egyben: évente tízmilliók szurkolják végig a több millió dollár díjazású világbajnokságot, és profi csapatok élnek abból, hogy játszanak a szoftverrel.

A League of Legends minden idők egyik legsikeresebb ingyenes játéka Forrás: League of Legends

Persze nem kell e-sportolónak lenni ahhoz, hogy valaki élvezze a játékosok által csak LoL-ként becézett programot. A League of Legends letöltése és telepítése ingyenes, a játék pedig teljes magyar fordítást kapott. Nemcsak az írott szövegek, hanem a szinkron is magyar, sőt a játékostámogatás és az összes webes felület az anyanyelvünkön olvasható – utóbbi már csak azért is nagyszerű, mert a League of Legends mögött hatalmas világ áll, élvezet felfedezni minden apró részletét.

A LoL-ban egyébként egymással harcoló csapatok küzdenek a győzelemért,

a cél a másik csoport bázisépületének megsemmisítése. Ehhez több mint 130 karaktert választhat a játékos, ezek egytől egyig sajátos képességekkel rendelkeznek, és más-más stratégiát követelnek meg. A LoL-t betanulni 5 perc, tökélyre vinni egy élet – fizetni pedig szinte semmiért nem kell benne!

Külön érdekesség, hogy a LoL-t fejlesztő Riot Gamest két, a játékipar konvencióiba belefásult játékos alapította. Az eleinte maroknyi főt számláló cég mára több mint ezer alkalmazottnak ad munkát.

Alternatíva: Dota 2

Hawken

Az óriásrobotos játékok műfaja mára megkopott, a Mechwarrior-sorozat fénykora a múlt ködébe vész. Ugyanakkor akadnak bátor és igényes próbálkozások: az ingyenesen játszható Hawken pont ilyen.

Amíg a League of Legends és a többi MOBA alacsony gépigénnyel és rajzfilmes grafikával hódít, addig a hatalmas harci robotok irányítására és csatáira fókuszáló Hawken döbbenetesen fest, igaz, komoly PC kell alá.

A Hawkenben óriási harci robotok "bőrébe" bújhat a játékos Forrás: Steam

A játékmenet itt sem túl bonyolult: belső nézetben irányítjuk a mechnek nevezett, küzdelemre fejlesztett robotot, a cél pedig a többi játékos elpusztítása. Ezt több játékmódban is megtehetjük, az alapok azonban maradnak, elvégre

ki ne szeretné, amikor egy gigantikus robot szétlő egy másikat?

A játéknak némi mélységet ad, hogy a robotok fejleszthetők, új alkatrészek vásárolhatók hozzájuk – természetesen akár valódi pénzért is. Sőt DLC-k is kaphatók a Hawkenhez, a Steamen összesen több mint 30 ezer forint értékben vásárolhatunk magunknak robotokat, extra cuccokat, a gépek külsejét megváltoztató festéseket.

A játék egyébként 2011 óta áll fejlesztés alatt, idén nyáron konzolokra is kiadták, azonban még távolról sincs „kész": a fejlesztők korai hozzáférésben tartják, és folyamatosan javítgatják, bővítik, a népes rajongótábor legnagyobb örömére.

Alternatíva: Mechwarrior Online

Team Fortress 2

Ez a játék kakukktojás a listán, ugyanis eredetileg nem volt ingyenes: 2007-es megjelenésekor még bőszen fizetni kellett érte, és bár már akkor is imádták a kritikusok és a játékosok, a csúcsát az ingyenessé válása után érte el.

A fejlesztésért felelős Valve olyan játékokat tudhat maga mögött, mint a Half-Life vagy a Counter-Strike – nem csoda, hogy évtizedes tapasztalatukat felhasználva

a Steam egyik legnépszerűbb és legjobb free-to-play programját építették fel.

A Team Fortress 2-ben más-más karaktereket személyesítünk meg Forrás: Steam

A Team Fortress 2-ben két csapat vív örök élet-halál harcot egymással, a kékek és a pirosak. A tagok más-más karakterek bőrébe bújnak, és egyedi képességeikkel próbálják erősíteni a közös játékot. A kémek beépülnek az ellenség soraiba, a nehézgéppuskások tankként nyomulnak előre, a szanitécek gyógyítanak, és így tovább. A hatékony együttműködés a győzelem kulcsa – és bár ez a fent említett League of Legendsre is igaz,

a Team Fortress 2 könnyedebb, lazább szórakozást nyújt.

A játék fizetős része jórészt kimerül a rajongók által egyszerűen imádott kozmetikai kiegészítőkben – szerencsére ezek csak opcionális dolgok, amennyiben valaki csupán szórakozni akar, a játékot térítésmentesen adhatja hozzá a Steam-fiókjához.

Alternatíva: Loadout

World of Tanks

Akárcsak a LoL, a World of Tanks (WoT) is egy hollywoodi filmbe illő sikersztori: a korábban főleg óriásrobotos stratégiai játékokat fejlesztő fehérorosz Wargaming 2009 végén indította útjára a tankos programot, amely néhány év alatt nem csak hogy sokmilliós rajongói bázist toborzott, de e-sporttá vált, és egy egész játéksorozat alapját adta.

Azóta megjelent a hadihajókra fókuszáló World of Warships és a repülőket szerepeltető World of Warplanes is.

A World of Tanksben a végtelen tankcsatáké a főszerep Forrás: Wargaming

A WoT teljesen ingyenes, ráadásul nagyon barátságos a gépigénye.

A játékosok különböző korszakok tankjaiba ülve csatároznak egymással, a járművek fejlődnek, a kínálat pedig egyre csak bővül – akadnak bevetett és sorozatgyártásba soha nem került példányok is. A játék tartalma óriási, amennyiben valaki kapható a témára, nagyon fogja élvezni a World of Tanksszel töltött időt.

A World of Tanks nem szimulátor, élethűséget várni felesleges, ugyanakkor remek szórakozást nyújt, elvégre tankokkal lőni egymást majdnem ugyanolyan jó, mint óriásrobotokkal.

Alternatíva: War Thunder