Levideózza az autótolvajt az új autós kamera

waylens secure360 autós kamera
A Waylens Secure360 autós kamera képes levideózni a tolvajt, meghatározni a kocsi helyzetét
Vágólapra másolva!
A Secure360 képes valós időben riasztást és videót küldeni a tulaj okostelefonjára.
Vágólapra másolva!

A műszerfalra vagy szélvédőre rögzíthető autós kamerákat tipikusan a balesetek dokumentálása érdekében vásárolják a kocsik tulajdonosai, azonban adja magát, hogy az autótolvajok ellen is bevethető lenne a technológia. A Waylens nevű startup most előállt az első efféle fecskével, a Secure360 dashcamje a nevéből sejthetően 360 fokos videót készít.

A Waylens Secure360 autós kamera képes levideózni a tolvajt, meghatározni a kocsi helyzetét Forrás: Waylens

Az autós kamera képes 3G/4G mobilneten lógni, de a vásárlóknak persze saját SIM-kártyát kell beletenniük, az adatforgalom pedig pénzbe fog kerülni. A kamerába ágyazott gyorsulásmérőnek és giroszkópnak köszönhetően a kamera képes észlelni a mozgásokat, így például a szélvédő betörésekor, vagy épp az autó konkrét elkötésekor azonnal felébred. Ezután riasztást küld a kocsi tulajának mobiljára, és elkezdi videózni a tolvajt.

Az autó tulajdonosa valós időben nézheti a mobilneten keresztül a kamera képét, továbbá ha a tolvaj nem dobja ki a kamerát a kocsiból, akkor a beépített GPS-nek köszönhetően követheti a térképen az autó helyzetét. Mondani sem kell, hogy mindkét típusú információ kincset ér az intézkedő rendőröknek.

A Waylens Secure 360 kétféle változatban lesz kapható: a csak Wi-Fi-n keresztül kommunikálni képes olcsóbbik modell 249 dollárba (67 ezer forintba) kerül majd, míg a mobilnetes kiadásért 349 dollárt (94 ezer forintot) kér majd a gyártó. Az olcsóbbik idén novembertől lesz megvásárolható, míg a drágábbik 2018 első negyedévében kerül majd forgalomba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!