Ajjaj: újabb zeneszolgáltatást indíthat a Google

holding lying lying down paying attention attentive sound senses listening looking youths juvenile puberty adolescent youngster only one teenage boy only teenage boys teenage boy male only teenagers teenager headphones consumer electronics electronics per
Vágólapra másolva!
Jövő márciusban mutatkozhat be a Youtube Remix streamelő.
Vágólapra másolva!

Szinte minden nagy cégnek van egy olyan banánhéja, amin a fennállása alatt már többször is elcsúszott. A Google esetében kettő ilyen is akad: valamilyen oknál fogva a cég teljességgel alkalmatlan arra, hogy egyszerű és átlátható üzenetküldési és zenei szolgáltatásokat nyújtson. Bemutat egy terméket, aztán nem kezd vele semmit, utána esetleg bejelent egy újabbat, de közben a régit is megtartja, végül pedig bármelyikkel bármikor bármi megtörténhet.

Forrás: Heshphoto

Ennek köszönhetően elsőként talán azt érdemes tisztázni, hogy jelenleg milyen zenei szolgáltatásokat nyújt a Google. Egyrészt ott van a Google Play Zene, ami alapvetően egy klasszikus digitális zenebolt, azonban havi 1500 forint előfizetési díjért cserébe bármely a kínálatában lévő dalt szabadon hallgathatják a felhasználók, azaz egyben zenestreamelő szolgáltatás is.

Mindeközben a Google leánycégeként működő Youtube is rendelkezik pár releváns szolgáltatással.

A hazánkban nem elérhető, ingyenes Youtube Music mobilalkalmazás specifikusan azoknak készült, akik zenehallgatásra kívánják használni a videomegosztót. Emellett akik előfizethetnek az itthon szintén nem elérhető Youtube Red szolgáltatásra, azok reklámok nélkül élvezhetik benne a zenéket, plusz kapnak pár extra funkciót is. Ezenfelül akik előfizetnek a Redre, azok automatikusan teljes hozzáférést kapnak a Play Zene zenestreamelőhöz.

Mindezek után ha hihetünk a Bloomberg forrásainak, akkor jövő márciusban újabb zeneszolgáltatást indíthat a Google. A jelenleg Youtube Remix néven ismert megoldás elvileg egy teljes értékű zenestreamelő lehet, mint a Play Zene, de zenevideókat is nézhetnek majd benne az előfizetők, mint a Youtube Music alkalmazásban.

Az nem világos, az állítólagos szolgáltatás elindítása esetén mi történhet a Youtube Music-kal és a Play Zenével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!