Egész napos üzemidőt ígérnek az LG Gram laptopok

lg gram 2018 laptop notebook
LG Gram (2018)
Vágólapra másolva!
Körülbelül egy kilogrammot nyomnak a vállalat noteszgépei.
Vágólapra másolva!

Olvasóink többségére valószínűleg az újdonság erejével hat, de az LG-nek már évek óta van egy laptopcsaládja is. A Gram fantázianevű eszközök mind prémium termékek, a család tagjait specifikusan a minimális súlyra és a hosszú akkus üzemidőre optimalizálják a mérnökök, Magyarországon nem kaphatóak.

LG Gram (2018) Forrás: LG

A gyártó most lerántotta a leplet a 2018-as modellekről, amelyek legnagyobb érdekességét az akkus üzemidejük jelenti: a MobileMark 2014 tesztszoftver szerint a 13,3 hüvelykes modell 22,5 órán, a 14 hüvelykes variáns 21,5 órán, míg a 15 hüvelykes kiadás 19 órán keresztül bírja szusszal. A rendkívül meggyőző üzemidőket a 72 wattórás akku használata teszi lehetővé.

Az óriási telep ellenére a 2018-as Gramok továbbra is pehelykönnyűek: a legkisebb 965 grammot, a középső 995 grammot, míg a legnagyobb kijelzővel szerelt modell 1095 grammot nyom. További érdekesség, hogy a 14 hüvelykes notebook ugyanakkora méretű, mint a 13,3 hüvelykes, csak kisebb a kijelzőjét körülvevő káva.

Természetesen az új LG Gram laptopokba már nyolcadik generációs Intel Core i5 vagy Core i7 processzorok kerültek, akár két darab SSD-vel is rendelhetőek, ujjlenyomat-olvasót és háttérvilágításos billentyűzetet kínálnak, az IPS kijelzőjük pedig opcionálisan érintős is lehet.

A 2018-as évjáratú LG Gram laptopok a jövő év elején kerülnek piacra az Egyesült Államokban, a kezdőáruk várhatóan jóval 1000 dollár felett lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!