Könnyebb lesz a biztonsági mentés a Google Drive-val

Pretty student doing homework Beautiful Wireless Technology Computer Adolescence Student Girls Teenage Girls Women Beauty In Nature Literature Urgency Bookshelf Homework Young Adult Teenager Smiling Holding Carrying Working Studying Intelligence Learning
Pretty young student sitting at desk and doing her homework, she is connecting to the internet with a laptop
Vágólapra másolva!
Hamarosan bármely mappa szinkronizálható lesz a felhőtárhelyre.
Vágólapra másolva!

A felhőtárhelyek nem csak webes felületről használhatóak, az összes komolyan vehető szolgáltatás kínál számítógépekre telepíthető kliensprogramot. Telepítésük után a szinkronizációs alkalmazások létrehoznak egy mappát, amely helyi másolatot tartalmaz a felhasználók felhőbe mentett állományairól és könyvtárairól. A kliensek persze visszafelé is másolgatnak, feltöltik a felhőbe a mappába behúzott tartalmakat.

Bármely mappa szabadon szinkronizálható a Google Drive új Backup and Sync kliensével Forrás: Google

A Google bejelentette, hogy egész pontosan 2017. június 28-án teljesen megújul a Drive tárhelyszolgáltatásának Windows és Mac rendszerekre elérhető kliense.

Két nagy újítást kap a kérdéses naptól a Backup and Sync néven keresendő program: egyrészt beépítve tartalmazza a Google Fotók képfeltöltő kliensét, másrészt pedig a felhasználók bármely szabadon választott mappát szinkronizálhatnak majd a felhőtárhellyel.

Mindez azt jelenti, hogy például a Dokumentumok mappa tartalmának biztonsági mentéséhez egyszerűen csak ki kell majd jelölni azt a Backup and Sync beállítófelületén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!