Szólni fog a Telekom, ha támadnak a hackerek

hacker hack
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) és a Magyar Telekom együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a biztonságos internethasználatot támogassa. A szolgáltató e-mailben fogja tájékoztatni ügyfeleit támadás esetén.
Vágólapra másolva!

Az együttműködés keretében a Magyar Telekom 2017. január 10-től tájékoztató e-mailt küld minden olyan mobil, vagy vezetékes internet előfizetéssel rendelkező ügyfelének, akinek eszközét internetes támadás érte - közölte a szolgáltató.

Ennek feltétele, hogy az ügyfél megadja e-mail címét a cégnek, és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet értesítést küldjön adott problémáról a szolgáltatónak.

Az együttműködés alapján az NKI rendszeresen értesíti a Magyar Telekomot a tudomására jutott biztonsági eseményekben érintett, ilyet okozó,

vagy ilyennel fenyegetett eszközök IP-címéről.

A cég pedig a megküldött technikai adatok alapján e-mailben tájékoztatja az érintett előfizetőket, legfeljebb kéthavonta egyszer.

Nagyszabású összefogással lehet csak védekezni a kiberbűnözők ellen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Silas Stein

A folyamat során ügyfelei kilétét

a Magyar Telekom az NKI részére nem fedi fel,

így az NKI nem értesül arról, hogy melyik ügyfél eszközét érte támadás.

A biztonságos internethasználat kapcsán egy aloldalt is indított a Telekom, amely gyakorlati tanácsokkal segíti a felhasználókat abban, hogy milyen konkrét lépéseket tegyenek saját eszközeik védelme érdekében, illetve abban, hogy az azonnali vírusirtásról, valamint hosszabb távon a megfelelő vírusvédelemről miként gondoskodhatnak.