A vártnál sokkal jobban fogy a Sony virtuálisvalóság-kütyüje

2016. 10. 08.  Hungexpo PC Guru show PlayStation VR
Vágólapra másolva!
A PlayStation 4 konzolokra csatlakoztatható PlayStation VR kiegészítő tavaly október óta kapható a boltokban. Habár a Sony virtuálisvalóság-kiegészítője messze nem tökéletes, a vásárlókat így is meggyőzte, hiszen a vártnál jóval többet értékesítettek belőle a premier óta.
Vágólapra másolva!

A virtuálisvalóság-eszközök létjogosultságában sokan kételkednek, és akadnak olyanok is, akik szerint a felhasználók jelentős része még nem feltétlenül készült fel az ilyen eszközökre, és kételkednek benne, hogy tömeges igény mutatkozna az ilyen kütyük iránt.

A PlayStation VR tavaly október óta érhető el a nagyközönség számára Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Némi túlzással az utóbbiak közé tartozott Andrew House, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója is, hiszen amikor a cégnek el kellett döntenie, hogy pontosan mennyi készüléket gyártsanak a PlayStation VR (PSVR) premierjére, House is azt javasolta, hogy visszafogottabb mennyiség kerüljön a piacra.

„Igazi klasszikus eset volt. Az eladásokért felelős emberek hihetetlenül izgatottak voltak, de voltak olyan emberek a cégnél, köztük én is, akik azt mondták, hogy

Mint kiderült, House félelmei alaptalanok voltak, lévén a PSVR jelenleg rengeteg boltban hiánycikk, főleg Japánban, és a vezérigazgató által nemrégiben nyilvánosságra hozott eladási adatok alapján a kereslet bőven túlszárnyalta a Sony elvárásait.

A PlayStation VR szépen felülmúlta a gyártó Sony elvárásait Forrás: Csanádi Márton - Origo

House egy interjúban elárulta, hogy február 19-ével bezárólag összesen 915 ezer PlayStation VR talált gazdára október óta, ami azt jelenti, hogy a virtuálisvalóság-kiegészítő nagyjából négy hónap alatt teljesítette a cég terveit, hiszen a Sony eredetileg azzal számolt, hogy kell legalább fél év, mire egymillió darabot értékesítenek a különleges hardverből.

Mindez hatalmas siker a Sony számára, és nemcsak azért, mert a PlayStation VR a várakozásokon felül teljesít, de azért is, mert (nem hivatalos adatok alapján)

az eladott darabszám bőven meghaladja a legnagyobb konkurenciának számító Oculus Rift és a HTC Vive számait.

A SuperData Research adatai alapján az Oculusból a hivatalos megjelenés óta csak 243 ezer példány kelt el, míg a második helyen a Vive tanyázik 420 ezer eladott virtuálisvalóság-szemüveggel.