100-nál is több telefont lopott a zenei fesztivál szarkája

mobilfizetés nfc fesztivál koncert buli
Vágólapra másolva!
Több furcsa körülmény is található a tudósításban, ami egy fesztiváli szarkáról szól.
Vágólapra másolva!

A zenei fesztiválokon gyakoriak a lopások, oda kell figyelni a szarkákra. Az SFGate beszámolója alapján a múlt hétvégén megrendezett Coachella Valley Music and Arts Festival egyik zsebtolvaja pár óra leforgása alatt, nemzetközi szinten is kiemelkedőnek tűnő teljesítményt nyújtva 100-nál is több okostelefont lopott.

A fesztiválokon különösen érdemes vigyázni a mobilra! Forrás: AFP/Oli Scarff

A 36 éves Reinaldo De Jesus Henao a lopások végrehajtásában ugyan profinak bizonyult, azonban a mobilokhoz nyilvánvalóan nem értett, egyszerűen bedobta őket a hátizsákjába. Ez lett a veszte, hiszen így a telefonjaiktól elválasztott fesztiválozók nemcsak panaszkodni tudtak a biztonsági szolgálatnál, de az elveszett készülékek megkeresésére kitalált internetes szolgáltatással meghatározhatták a mobiljuk földrajzi helyzetét. Az iPhone-okban és androidos készülékekben egyaránt elérhető funkciónak köszönhetően

a biztonsági őrök valós időben és pár méteres pontossággal követhették a tolvaj mozgását.

A rendőrség nagy értékű lopás megalapozott gyanújával indított nyomozást Henao ellen. Az ügy további furcsasága, hogy a New York-i férfi minden további nélkül képes volt kifizetni a bíró által megállapított 10 ezer dolláros (közel 3 millió forintos) óvadékot, így szabadlábra helyezték a tárgyalásig.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!