Nem jár kártérítés a lángra kapott Beats fejhallgató miatt

beats apple fejhallgató elem tűzveszélyesség
Nem fizet kártérítést az Apple, a rossz minőségű elemek miatt gyulladt ki a Beats fejhallgató
Vágólapra másolva!
Az Apple szerint meghibásodott elemek okozták a balesetet.
Vágólapra másolva!

Március közepén bejárta a nemzetközi sajtót a hír, miszerint egy Pekingből Melbourne-be repülő nő fején szó szerint kigyulladt a fejhallgatója. Mostanra kiderült, hogy egy régebbi típusú, vezeték nélküli Beats füles semmisült meg a repülőn.

Nem fizet kártérítést az Apple, a rossz minőségű elemek miatt gyulladt ki a Beats fejhallgató Forrás: ATSB

Szerencsére nem lett óriási baj: az éppen szunyókáló utas felébredt a fejhallgató felforrósodására, először a nyakába, majd a repülő padlójára dobta le a fülest. A padlón már kisebb lángnyelvek is kicsaptak a fejhallgatóból, a légiutas-kísérők jobb híján beledobták egy vödör vízbe. Az áldozat az arcán, a nyakán, és a kézfején is enyhe égési sérüléseket szenvedett, a repülőn pedig égett haj- és műanyagszag keringett a landolásig.

Az eset után a pórul járt utas kártérítési kérelemmel fordult a Beats-et már három éve birtokló Apple-höz. A vállalat most bejelentette, hogy nem hajlandó fizetni, ugyanis

a tüzet a fejhallgatóba tett ceruzaelemek meghibásodása okozta, így nincs felelőssége a balesetben.

A nő ügyvédei most azzal próbálnak visszavágni, hogy a fejhallgató leírásában nem volt benne a használható elemmárkák köre.

Remek kérdés, hogy ez az érvelés mennyire állhatja a sarat a bíróságon. Jelen esetben nyilvánvalóan az elem gyártóját kellene felelősségre vonni, elvégre korrekt minőségű elemek rendeltetésszerű használata esetén gyakorlatilag kizárható a tűzveszélyesség.

Nem tudni, hogy milyen márkájú elemek okozták a problémát, erről nem beszélnek a nő ügyvédei. Elképzelhető, hogy valamiféle totálisan noname elemek kerültek a fejhallgatóba, ez megmagyarázná a helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!